Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu: Klaus Iohannis a fost degeaba la summit-ul NATO de la Varşovia

Traian Băsescu: Klaus Iohannis a fost degeaba la summit-ul NATO de la Varşovia

Traian Băsescu: Klaus Iohannis a fost degeaba la summit-ul NATO de la Varşovia
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Iul 2016   •   20:59

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat duminică seară, într-o emisiune televizată, că România nu a obţinut nimic la summit-ul NATO desfăşurat recent la Varşovia, pentru că nu şi-a pregătit proiectele din timp, scrie Agerpres.

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a menţionat că în timp ce ţările baltice şi Polonia au obţinut fiecare câte un batalion tactic de luptă cu câte o mie de soldaţi NATO, instruiţi şi pregătiţi de luptă la cel mai înalt nivel, care vor completa armatele naţionale ale statelor respective, România va avea doar cu o brigadă de antrenament formată din militari români, care oricum existau pe teritoriul ţării, dar care acum vor activa sub pavilionul NATO.

Traian Băsescu a concluzionat că preşedintele Klaus Iohannis 'a fost degeaba' la acest summit şi a opinat că 'euforia' sa este generată de 'neînţelegerea concluziilor' acestei importante reuniuni.

'Klaus Iohannis nu înţelege de ce a fost acolo. Eu îi spun că a fost degeaba (...) România nu a obţinut nimic (la acest summit-n.r) decât să-şi pună propriile trupe sub steag NATO. Sunt trupe de antrenament, (...) deci nu avem un acord peste capacitatea noastră, (...) dar asta nu înseamnă că suntem mai puţini importanţi (...) România putea obţine mai mult doar dacă declanşa discuţii din 2015, când a declanşat şi Polonia, dar noi ne-am trezit anul acesta în martie că vrem şi noi ceva, dar era prea târziu deja', a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, summit-ul de la Varşovia a transmis un 'mesaj mai clar de solidaritate' a NATO cu Uniunea Europeană.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close