Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, lecţie pentru Iohannis după situaţia jenantă în care a fost pus: În locul lui, scriam şi decretul de revocare

Traian Băsescu, lecţie pentru Iohannis după situaţia jenantă în care a fost pus: În locul lui, scriam şi decretul de revocare

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că, dacă ar fi fost pus în situaţia preşedintelui Klaus Iohannis, de a-şi prezenta scuze public, pentru că a dezinformat într-o conferinţă de presă, l-ar fi demis pe ministrul care l-a dezinformat pe el, adică pe şeful de la Sănătate, Nelu Tătaru.

Traian Băsescu, lecţie pentru Iohannis după situaţia jenantă în care a fost pus: În locul lui, scriam şi decretul de revocare
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    07 Aug 2020   •   12:53

"Preşedintele nu a acoperit eroarea, ci a dat un comunicat, o corecţie, o explicaţie şi nu a dus lucrurile până la capăt - revocarea şefului instituţiei care l-a dezinformat.

Scriam decretul înainte să trimit comunicatul. Alături de erată, publicam și decretul de revocare a ministrului care m-a dezinformat", a spus Traian Băsescu, joi seara, potrivit romaniatv.net, referindu-se la ministrul Nelu Tătaru.

Iohannis şi-a prezentat scuze public

Preşedintele Klaus Iohannis și-a prezentat scuze public, joi, pentru că a dezinformat, în conferința de presă, de miercuri, de la Palatul Cotroceni, în ce priveşte formula de calcul care a stat la baza stabilirii celor trei scenarii pentru reînceperea anului școlar. Administraţia Prezidenţială vorbeşte în comunicat de "o eroare".

"Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile `verde`, `galben` sau `roșu` este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către președintele României”, anunță, joi, Administrația Prezindețială.

Cotroceni: Metoda de calcul nu a fost comunicată corect de Ministerul Sănătății

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și sursa citată subliniază că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

"Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate", se arată în comunicat.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close