Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu se va întâlni cu Viktor Iuscenko la sfârşitul lunii februarie

Traian Băsescu se va întâlni cu Viktor Iuscenko la sfârşitul lunii februarie

Traian Băsescu se va întâlni cu Viktor Iuscenko la sfârşitul lunii februarie
Sursa foto: Traian Basescu
24 Ian 2009   •   20:34

România şi Ucraina se aşează la masa discuţiilor. La sfârşitul lunii februarie preşedintele Traian Băsescu merge la Kiev, într-o vizită oficială la Viktor Iuscenko. Startul discuţiilor privind gazele ruseşti sau situaţia Insulei Şerpilor l-a dat chiar ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, cel care şi-a început mandatul cu un turneu în Moldova şi Ucraina.
Cristian Diaconescu s-a hotrărât să îndulcească relaţiile cu vecinii din răsărit, aşa că prima sa vizită oficială i-a pregătit lui Traian Băsescu o întrevedere la Kiev, pe 25 - 26 februarie. Vizita se va face după ce Curtea de la Haga se va pronunta, pe 3 februarie, asupra disputei dintre Ucraina şi România privind delimitarea zonei economice exclusive de la Marea Neagră.
Cele două ţări, Ucraina şi România, au mai avut zilele acestea de împărţit o nouă problemă: cea a gazelor ruseşti. Deşi premierul rus Vladimir Putin a lansat ideea livrării de gaze ruseşti prin România, Ucraina nu este deloc îngrijorată. ?80% din volumul total al gazelor, care se livrează în Europa, trec prin Ucraina, iar în viitorul apropiat, situaţia în acest sens nu se va schimba radical?, spune ministrul ucrainean de Externe, Volodimir Ogrâzko.
Ucraina doreşte ca la următoarea negociere între cele două părţi să fie analizat regimul circulaţiei persoanelor dintr-o ţară în alta şi regimul micului trafic.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Viktor Iuscenko Cristian Diaconescu
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close