Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţie (VIDEO)

Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţie (VIDEO)

Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţie (VIDEO)
Sursa foto: Traian Bãsescu
03 Oct 2009   •   15:13

Traian Băsescu a declarat în faţa susţinătorilor săi din localitatea Sânnicolau Mare, judeţul Timiş că va candida pentru un nou mandat de preşedinte al României. El a luat spontan decizia de a face acest anunţ, după ce a fost întrebat delocalnici care sunt intenţiile sale cu privire la viitoarele alegeri prezidenţiale: "Cel mai bun lucru e să faci lucruri la care nu te aştepţi. Eu nu mă aşteptam să îmi anunţ candidatura la Sânnicolau Mare, dar mă bucur că am făcut acest lucru în mijlocul unor oameni ca dumneavoastră. Acum ştiu că este decizia corectă", a spus Traian Băsescu. Declaraţia a fost făcută în faţa a aproximativ 2.500 de oameni.

El spune că a făcut acest anunţ pentru că singurul lucru pe care îl poate face un preşedinte pentru cetăţenii care au încredere în el este să continue lupta. "Multă lume îmi pune întrebări şi ştiu că şi dumneavoastră aveţi întrebări. Probabil una dintre ele este dacă voi candida. Vă spun că da, voi candida", a spus Băsescu.



Social-democraţii nu au fost surprinşi de anunţul lui Traian Băsescu. Se aşteptau să vină la scurt timp după instalarea lui Vasile Blaga la Interne. ?Anunţul este făcut după ce l-au numit pe Vasile Blaga la conducerea Ministerului de Interne, pentru a fi sigur că pe partea de control al alegerilor are omul cel mai disciplinat. Este şi sfârşitul unei mici parodii, care n-a păcălit pe nimeni, şi, aşa cum nu i-a păcălit pe români timp de cinci ani de zile, nu îi va păcăli nici în această campanie?, spune Mircea Geoană.

Liveiu Dragnea crede că ?Traian Băsescu s-a speriat de congresul PSD-ului. A vâzut un partid puternic, un partid unit, foarte determinat, un partid care a ieşit din ambuguitate şi un candidat, Mircea Geoană, foarte foarte hotărât?.

Surpriza a fost în tabăra democrat-liberalilor. ?Vă asigur că nu a ştiut nimeni?, spune Elena Udrea. ?Eram în şedinţa de guvern şi s-a aflat de pe agenţiile de ştiri despre acest anunţ şi sigur că am rămas cu tiţii fără cuvinte.?

Liberalii cred că şeful statului şi-a ales un moment nepotrivit pentru anunţarea condidaturii la prezidenţiale. ?Anunţul este previzibil, dar vine într-un moment, spun eu, nepotrivit, în sensul în care, în acest moment, cred că altele sunt responsabilităţile unui preşedinte în funcţie. Avem în continuare ciză economică şi lipsa de soluţii a guvernului?, a amintit Bogdan Olteanu.

Gigi Becali se bucură că a ajuns un model pentru Traian Băsescu, de vreme ce preşedintele a ales să-şi anunţe intrarea în cursa pentru Cotroceni în aceeaşi zi cu el.




Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close