Antena 3 Politică Tudorel Toader, despre comisia pentru arhiva SIPA: ”Nu a fost constituită, încă nu a intrat nimeni în arhivă”

Tudorel Toader, despre comisia pentru arhiva SIPA: ”Nu a fost constituită, încă nu a intrat nimeni în arhivă”

18 Iun 2017   •   11:16
Tudorel Toader, despre comisia pentru arhiva SIPA: ”Nu a fost constituită, încă nu a intrat nimeni în arhivă”
Sursa foto: Foto: Gov.ro

Tudorel Toader a postat pe pagina personală de Facebook, un mesaj, despre comisia pentru arhiva SIPA. Acesta anunță că nu a fost constituită, și prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă. 
Ministrul Justiției precizează că este încă în funcție, până la numirea unui nou ministru și că va solicita CSM să se consulte cu asociațiile profesionale, apoi să detașeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA.

Reacția lui Tudorel Toader a venit după ce Dana Gîrbovan, preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR)a adresat o întrebare pentru noua conducere a SGG privind arhiva SIPA, arătând că atâta timp HG 410/2017 este în vigoare va exista mereu suspiciunea că decidenţii politici ar putea să o folosească în interese proprii.

”Simple precizări: 1. Comisia pentru arhiva SIPA nu a fost constituită, prin urmare încă nu a intrat nimeni în arhivă ! 2. Voi solicita CSM să se consulte cu asociațiile profesionale, apoi să detașeze un judecător sau procuror care, timp de trei ani, să facă parte din comisia pentru arhiva SIPA !”, a transmis Tudorel Toader prin intermediul Facebook.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close