Antena 3 CNN Politică Tusk avertizează delegaţii PPE că şi Nicolae Ceauşescu "ţinea discursuri lungi în acest loc"

Tusk avertizează delegaţii PPE că şi Nicolae Ceauşescu "ţinea discursuri lungi în acest loc"

Tusk avertizează delegaţii PPE că şi Nicolae Ceauşescu "ţinea discursuri lungi în acest loc"
Sursa foto: Foto: Mediafax
17 Oct 2012   •   20:54

Premierul polonez, Donald Tusk, i-a avertizat pe delegaţii PPE aflaţi la Palatul Parlamentului, că şi Nicolae Ceauşescu "ţinea discursuri lungi în acest loc", liderul de la Varşovia cerându-le popularilor, în acelaşi timp, să nu mai accepte ipocrizia unora dintre politicieni, scrie Mediafax.
   
"Mă uit la acest edificiu şi mă gândesc că şi lui Nicolae Ceauşescu îi plăcea să ţină discursuri deosebit de lungi în acest loc. Îi făcea probabil pe oameni să fie deosebit de iritaţi din acest motiv şi vă aduc aminte că a avut un final trist al carierei lui politice, dar şi al lui personal. De aceea, eu vreau să fiu foarte scurt", a afirmat Tusk la începutul discursului său.
   
Sesiunea de discursuri de la Congresul PPE de miercuri după-amiază a acumulat o întârziere de cel puţin o oră, în condiţiile în care vorbitorii au depăşit timpul alocat.
   
Totodată, Tusk le-a cerut delegaţilor populari prezenţi la Congresul PPE să fie atenţi să nu cadă în capcana "ipocriziei politice" care rezidă în sloganul "Mai multă Europă" adoptat de familia popularilor.
   
"Ipocrizia este atunci când un politician spune la Bucureşti "Mai multă Europă", iar acelaşi politician spune, a doua zi, la Bruxelles, că UE are nevoie de un buget european mai mic. Ipocrizia apare, de asemenea, atunci când politicianul spune  "Mai multă Europă ", iar apoi că nu e nevoie de a avea o Europă integrată, care să nu se împartă în Zona euro şi Zona noilor membri. Ipocrizia este şi atunci când aici, la Bucureşti, acelaşi politician spune  "Mai multă Europă", iar apoi a doua zi afirmă că nu toate statele europene ar trebui să fie în Schengen (...) Deci  nu trebuie ca acest slogan să fie unul gol", a spus Tusk.
   
El a arătat că popularii nu trebuie să fie ridiculizaţi pentru că s-au unit sub un slogan golit de conţinut.
   
"Aveţi o influenţă asupra liderilor dumneavoastră, depinde de dumneavoastră să le cereţi ca Europa să nu fie dominată de ipocrizie. Sunt convins că dumneavoastră puteţi să împiedicaţi acest scenariu. Sloganul trebuie să fie "Mai multă Europă", dar niciodată "Mai multă ipocrizie", a afirmat Donald Tusk, potrivit traducerii în limba română din poloneză.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close