Antena 3 CNN Politică UDMR iese din coalitia de guvernare. Kelemen Hunor: Guvernul Ponta are majoritate şi fără noi

UDMR iese din coalitia de guvernare. Kelemen Hunor: Guvernul Ponta are majoritate şi fără noi

de O.P.    |    27 Noi 2014   •   15:15

UDMR a decis să iasă de la guvernare, a anunţat liderul Uniunii, Kelemen Hunor, precizând că aceasta este o recomandare a Consiliului Permanent al Uniunii. Kelemen Hunor a menţionat că guvernul Ponta are majoritate şi fără UDMR.

Kelemen Hunor a spus că, în urma alegerilor prezidenţiale, UDMR a înţeles mesajul electoratului, respectiv ca Uniunea să se întoarcă mai mult către alegători.

"Am înţeles mesajul electoratului nostru: trebuie să ne întoarcem mai mult către alegătorii noştri, către maghiarii din România care ne-au susţinut în momentele grele, dificile, în special când am intrat în coaliţia de guvenare", a afirmat preşedintele UDMR.

El a mai spus că Uniunea nu vrea să creeze instabilitate prin ieşirea de la guvernare şi că a ajuns la concluzia că Guvernul poate funcţiona şi poate avea stabilitate şi fără UDMR.

"Am constatat că şi fără noi Guvernul Ponta are majoritate. (..) Stabilitatea politică nu depinde de participarea noastră la guvernare. Nu vrem să creăm instabilitate, să dăm jos guverne, nu există nicio astfel de intenţie de a da un vot negativ Guvernului, care şi fără noi poate funcţiona (...) Recomandarea Consiliului Permanent pentru Consiliul Reprezentanţilor Unionali care va avea loc pe 13 decembrie este continuarea a ceea ce ştim foarte clar că este de făcut. Ne întoarcem şi ne ocupăm de comunitatea noastră, în Parlament vom susţine toate demersurile pentru susţinerea comunităţii noastre", a adăugat liderul UDMR.

Liderii UDMR s-au reunit astăzi în Consiliul Permanent al partidului, unde au analizat rezultatul alegerilor şi ceea ce trebuie să facă în perioada imediat următoare.

Preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, declarase anterior că UDMR a preferat să amâne discuţia cu privire la alegerile prezidenţiale pentru a evita luarea unei decizii „la cald". .

Liderul UDMR a mai spusese că "Guvernarea nu a fost niciodată un scop în sine" şi că anul viitor este unul extrem de important pentru că începe absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2014 - 2020.

×
Subiecte în articol: UDMR coalitia de guvernare Kelemen Hunor
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol | Jumătate de țară este vizată
x close