Antena 3 CNN Politică UPDATE. Maior şi Hurezeanu, avizaţi de comisii pentru funcţiile de ambasadori

UPDATE. Maior şi Hurezeanu, avizaţi de comisii pentru funcţiile de ambasadori

UPDATE. Maior şi Hurezeanu, avizaţi de comisii pentru funcţiile de ambasadori
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Mai 2015   •   13:20
UPDATE: George Maior a primit avizul Comisiilor de Politică Externă ale Parlamentului pentru ocuparea funcţiei de ambasador al României la Washington. În favoarea lui Maior au fost 18 voturi, iar împotriva sa unul singur, conform reteauadestiri.ro.

De asemenea, Emil Hurezeanu a primit, marţi, aviz favorabil în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador în Germania, jurnalistul apreciind, în cadrul audierilor, că rolul comunităţii româneşti din această ţară ar putea fi "mult îmbunătăţit".
Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat cu voturi 19 "pentru" şi unul "împotrivă".
 

---

George Maior este audiat, marţi, în Comisia de Politică Externă din Senat, pentru postul de ambasador al României în SUA. De asemenea, Emil Hurezeanu va fi şi el audiat în aceeaşi comisie, pentru postul de ambasador al României la Berlin.
 
Reporterul Antena 3, Robert Kiss, a explicat că urmează, în total, audieri pentru opt propuneri ale preşedintelui Iohannis pentru posturile de ambasadori 
 
"Comisiile reunite de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor îl audiază la această oră pe George Maior, fost şef al SRI, pentru postul de ambasador în SUA. Astăzi vor fi audiaţi şi restul propunerilor ale preşedintelui Klaus Iohannis, vorbim despre opt propuneri."
 
"Audierile vor fi împărţite în două - până la ora 12:30 şi apoi de la ora 14. După ce va fi audiat George Maior urmează Emil Hurezeanu."
 
"George Maior spunea despre viitorul său mandat de ambasador în SUA că a discutat cu preşedintele, premierul dar şi cu ministrul de Externe în ceea ce priveşte misiunea sa acolo şi că acordă un rol important relaţiilor transatlantice şi parteneriatului strategic", a explicat Robert Kiss.
 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close