Antena 3 CNN Politică USR și-a comandat un sondaj de Moș Nicolae în care crește ca-n povești

USR și-a comandat un sondaj de Moș Nicolae în care crește ca-n povești

USR și-a comandat un sondaj de Moș Nicolae în care crește ca-n povești
06 Dec 2018   •   16:47

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, joi, că PSD este "într-o prăbuşire accelerată", referindu-se la sondajul IMAS comandat de partid şi realizat în luna noiembrie care arată că PSD are 24,9% din preferinţele electoratului.

"Este un sondaj pe care USR îl face în mod lunar, este practic un abonament, tendinţele sunt consecvente cu cele de luna trecută şi de acum două luni. Sondajul arată de fapt că românii înţeleg din ce în ce mai accelerat se pare că PSD nu mai este partidul care să guverneze România, că PSD este într-o prăbuşire accelerată, a pierdut practic de la alegeri aproape 20 de puncte, ceea ce este uriaş. În momentul de faţă sunt undeva la 24,9 %, conform acestui sondaj IMAS şi asta arată că România a înţeles că tipul acesta de guvernare, în care Guvernul şi Parlamentul funcţionează ca şi casă de avocatură a lui Liviu Dragnea şi nu guvernează şi toate temele României sunt lăsate de o parte pentru subiectul de distrugere a justiţiei, nu poate să mai continue", a afirmat Barna, la Parlament.

El a adăugat că, în acest context, creşterea USR la aproape 15% este una firească.

"USR a venit în Parlament ca partidul societăţii, ca partidul unei clase dinamice din societatea românească care a înţeles că trebuie să ne implicăm politic, iar mesajul nostru constant a fost exact acesta că România poate să aibă o şansă să reintre pe direcţia europeană şi de dezvoltare modernă în măsura în care vin oameni noi. Următorul vot este la alegerile europarlamentare şi suntem foarte optimişti pe rezultatele pe care le vom avea la aceste alegeri pentru că mesajul care rezultă şi din acest sondaj este foarte simplu: PSD trebuie să plece de la controlul acestei ţări, este nevoie de o nouă guvernare, una competentă, una profesionistă, performantă, din care USR va face parte cu siguranţă", a mai spus Barna.

Potrivit barometrului de opinie IMAS pe luna noiembrie publicat pe site-ul USR, PSD are 24,9%, PNL - 23,3%, USR - 14,8%, ALDE - 11,7%, Mişcarea România Împreună - 8,2%, UDMR- 5,8%.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close