Antena 3 CNN Politică Vadim Tudor: PRM nu face alianţe electorale, dar dialoghează cu toate partidele

Vadim Tudor: PRM nu face alianţe electorale, dar dialoghează cu toate partidele

Vadim Tudor: PRM nu face alianţe electorale, dar dialoghează cu toate partidele
22 Aug 2008   •   16:05

PRM nu va face alianţe electorale cu niciun partid, dar este dispus să dialogheze şi să colaboreze cu toate formaţiunile politice, a declarat vineri, liderul Corneliu Vadim Tudor. ''Dialogăm cu toată lumea, dar alianţă electorală nu se face. Ce e aia alianţă? N-ai cum să faci alianţă pentru că este împotriva normativelor care reglementează procesul electoral, pentru o alianţă electorală eşti nevoit să treci un prag de 8%. Cine e atât de nebun să se bage într-o asemenea întreprindere riscantă. Aduceţi-vă aminte ce-au păţit ţărăniştii în 2000 când nu au intrat în Parlament, într-o alianţă, şi au dispărut din istorie. Avem colaborare cu toată lumea şi dialogăm cu toată lumea şi primim telefoane şi mesaje, dar alianţe electorale nu facem cu nimeni. Nu suntem la mâna şi la remorca nimănui'', a spus liderul peremist.

Acesta a precizat totodată că PRM nu poartă niciun fel de negociere cu PNG-CD, dar spune că-l simpatizează pe liderul formaţiunii George Becali, căruia i-a luat apărarea în cazul ''valizei cu bani''.

''N-avem negocieri cu PNG-CD. Eu l-am apărat în cazul valizei cu bani pe acest Gigi, pentru că el nu este vinovat.Ce este aia corupţie pasivă? Altele sunt problemele fotbalului, fotbaliştii sunt trataţi ca sclavii. Eu ca senator, dar şi în calitate de cronicar sportiv nu văd unde este corupţia. Înseamnă că şi eu pot fi acuzat de corupţie că am dat sute de premii la Fundaţia România Mare. Eu îl simpatizez pe puştiul ăsta, nu-mi trebuie banii lui, să se spele cu ei pe cap. Cred, însă, că într-un Parlament plin de oameni fără Dumnezeu, ar putea să intre un cioban român care a clădit biserici şi a dat bani la mănăstiri. În aceşti termeni judec eu'', a spus Vadim Tudor.

El a precizat că a dat mână liberă vicepreşedintelui partidului Lucian Bolcaş, dar şi secretarului general, Gheorghe Funar, să poarte discuţii cu partidele parlamentare, nu negocieri.

"Eu le-am dat mână liberă lui Lucian Bolcaş şi Gheorghe Funar să poarte dialoguri, nu negocieri, cu partidele parlamentare. Din câte ştiu eu, PNG nu este partid parlamentar. Însă avem o neutralitate binevoitoare şi faţă de partidele extraparlamentare'', a afirmat acesta.

Liderul PRM a mai spus că partidul său va intra în Parlament pe propriile picioare, dacă nu se va mai fura la alegeri, şi trage speranţă că parlamentarele nu se vor desfăşura pe baza votului uninominal.

''Să se fure mai puţin, şi vom intra pe picioarele noastre în Parlament'', a conchis liderul peremist.

Agerpres

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close