Antena 3 CNN Politică Val de moţiuni simple, sub bagheta PNL pe Transporturi, Agricultură, Sănătate şi Finanţe

Val de moţiuni simple, sub bagheta PNL pe Transporturi, Agricultură, Sănătate şi Finanţe

Val de moţiuni simple,  sub bagheta PNL pe Transporturi, Agricultură, Sănătate şi Finanţe
Sursa foto: Eugen Nicolãescu
28 Sep 2009   •   17:57

Liberalii vor iniţia şi depune patru moţiuni simple pe Transporturi, Agricultură, Sănătate şi Finanţe, urmând ca liderii grupurilor parlamentare să stabilească unde şi când vor fi depuse moţiunile, a anunţat luni, vicepreşedintele deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.
"Am hotărât ca liderii grupului de la Cameră, cu liderii grupului de la Senat să se întâlnească în această săptămână şi să decidă care vor fi moţiunile simple pe care le vom face în perioada următoarei luni astfel încât să vedem ce moţiune depunem la Cameră şi ce moţiune depunem la Senat. S-au născut deja trei tipuri de moţiuni: o moţiune pe Transporturi, o moţiune pe Sănătate şi o moţiune pe Agricultură. Urmează să vedem care dintre ele se face la Cameră şi care se face la Senat. De asemenea, va fi o moţiune separată, rămâne să vedem unde o să o facem, dar e decisă, pe Finanţe", a precizat Nicolăescu.
El a explicat că prin aceste demersuri, liberalii încearcă să dovedească faptul că de la nivelul Ministerului Finanţelor "se trag multe greşeli şi multe lucruri în neregulă pentru viaţa de zi cu zi a oamenilor şi a funcţionării instituţiilor".
Cele patru moţiuni simple vor fi depuse într-o anume perioadă, timp de o lună, urmând să se decidă săptămâna viitoare dacă vor fi depuse în fiecare săptămână sau la două săptămâni.
În privinţa moţiunii de cenzură, oportunitatea şi tema acesteia urmează să fie stabilite împreună cu Crin Antonescu, în şedinţa grupurilor reunite, săptămâna viitoare.
"Am hotărât astăzi, la nivelul grupului nostru, să ne vedem în această săptămână cu conducerea grupului de la Senat şi împreună să stabilim care sunt deputaţii şi senatorii care vor lucra la o posibilă moţiune de cenzură şi săptămâna viitoare cele două grupuri să se întâlnească cu preşedintele partidului ca să hotărască oportunitatea, data, tema, tot ceea ce trebuie să reprezinte o moţiune de cenzură în lupta cu acest guvern care a stricat complet viaţa oamenilor", a conchis Nicolăescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close