Antena 3 CNN Politică Valentin Popa, prima reacție după demisia din funcția de ministru al Educației

Valentin Popa, prima reacție după demisia din funcția de ministru al Educației

Valentin Popa, prima reacție după demisia din funcția de ministru al Educației
27 Sep 2018   •   15:45

Fostul ministru al Educaţiei vine cu dezvăluiri-bombă după ce a decis să plece din Guvern. Aceasta a explicat, pentru Antena 3, motivele care au stat la baza demisiei sale şi vorbeşte despre o situaţie care ţine de două săptămâni. 

„UDMR solicită revenirea la statutul precedent, când aceste ore erau desfășurate de către învățătorul de la clasele cu predare în limbile minorităților”, a spus Valentin Popa, care a menționat că acesta a fost „absolut singurul” motiv pentru care și-a dat demisia. 

Întrebat ce a discutat, joi, cu Liviu Dragnea, fostul ministru al Educației a spus că „Mi-a spus că trebuie să promovăm în Guvern această OUG pentru abrogarea acestor prevederi. Am spus că nu voi semna și că îmi dau și demisia”.

Cei din UDMR au fost în scandal cu ministrul Educației, pe care l-au acuzat că a schimbat metodologia predării limbii române, pentru clasele primare, care studiază în limbile minorităților. 

Preşedintele UDMR a declarat, miercuri, că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD-ALDE.

×
Subiecte în articol: demisie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close