Antena 3 CNN Politică Vanghelie despre taxa auto: "Eu o numesc taxa PD-L, PNL" (VIDEO)

Vanghelie despre taxa auto: "Eu o numesc taxa PD-L, PNL" (VIDEO)

Vanghelie despre taxa auto: "Eu o numesc taxa PD-L, PNL" <font color=red>(VIDEO)</font>
03 Feb 2008   •   15:58

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a criticat dur menţinerea taxei pentru autoturismele care sunt înmatriculate pentru prima dată în România. Vanghelie susţine că banii care vor fi încasaţi de la oameni nu vor fi folosiţi pentru protejarea mediului, aşa cum susţine executivul, ci pentru alte proiecte, care nu au nici o legătură cu acest domeniu. El a acuzat PD-l de demagogie, spunând că a iniţiat taxa, iar acum iniţiază o moţiune simplă la adresa guvernului, tocmai pe această temă.

?Taxa auto, eu o numesc taxa PD-L, PNL, galben ? portocaliu. Este incredibil câtă demagogie poate să facă acest partid împreună cu trompeta domnului Traian Băsescu, domnul Boc?
, a declarat Marian Vanghelie. El a continuat să vorbească despre taxa auto subliniind faptul că Sulfina Barbu este cea care a iniţiat taxa de primă înmatriculare.

?Doamna Sulfina Barbu a iniţiat trei taxe, printre care şi cea de primă înmatriculare, (...) care nu au legătură cu mediul. Deci Partidul Democrat şi cu L-ul în coadă este de la luat. Ei au căutat tot felul de taxe pentru a găsi o formulă prin care să susţină guvernul?, a spus Vanghelie.

VANGHELIE, DESPRE TAXA AUTO

Democraţii îl sfătuiesc pe Vanghelie să mai pună mâna pe almanahe şi să mai citească, pentru a afla că taxa respectivă este inclusă în codul fiscal, deci nu avea cum să fie iniţiată de fostul ministru democrat al Mediului, Sulfina Barbu.

Senatorul Radu Berceanu spune că proiectul guvernului propunea nişte valori modice, mai mari pentru maşinile mai vechi, deci mai poluante. De aceea, democraţii au criticat valorile taxei de primă înmatriculare încă din ianuarie 2007 prin vocea lui Sebastian Bodu, care a fost ulterior dat afară din Guvern. Liberalii nu sunt dispuşi să renunţe la taxa de primă înmatriculare.

Ei spun că efectele poluării trebuie combătute, mai ales că poluarea a devenit o problemă foarte gravă în întrega lume. Vicepreşedintele liberal, Ludovic Orban, admite că mai pot exista discuţii asupra taxei, dar că acestea sunt în atenţia mnistrului Vosganian, care a iniţiat deja dezbateri cu reprezentanţii partidelor politice.

Antena3.ro

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă Mănăstirea Voroneț! Există risc de extindere
x close