Antena 3 CNN Politică Vanghelie, după decizia ANI: Îl dau în judecată pe Georgescu. De unde să fie bani în plus?

Vanghelie, după decizia ANI: Îl dau în judecată pe Georgescu. De unde să fie bani în plus?

Vanghelie, după decizia ANI: Îl dau în judecată pe Georgescu. De unde să fie bani în plus?
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Apr 2013   •   17:04

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat că în ultimele şase luni a primit NUP de la Parchet după ce i s-a verificat averea, el arătând totodată că intenţionează să îl dea în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu.
   
"Îl voi da în judecată pe Horia Georgescu, nu m-a chemat nimeni să dau vreo declaraţie şi nici nu m-au informat. Normal era să mă cheme cineva sau să mi se comunice la Primărie", a spus Vanghelie pentru gandul.info, preluat de Mediafax.
   
Vicepreşedintele PSD a menţionat că nu s-a schimbat nimic în declaraţia sa de avere, adăugând: "de unde să fie bani în plus?".
   
"Domnul Georgescu a făcut foarte multe jocuri în această ţară, în ultimul an s-a ocupat de mine", a mai spus Vanghelie, potrivit "Gândul".
   
ANI a constatat o diferenţă de peste 180.000 de euro între veniturile realizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie şi averea dobândită de acesta, astfel încât a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, pentru a începe un control în acest caz.
   
"Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Marian Daniel Vanghelie, primar al Sectorului 5, Bucureşti", anunţă ANI într-un comunicat
   
Conform ANI, în perioada evaluată, respectiv 2008-2011, Marian Vanghelien a realizat venituri salariale în cuantum de 253.199 Lei, iar "modificările patrimoniale intervenite în aceeaşi perioadă au fost în cuantum de 1.040.445,45 Lei, rezultând o diferenţă nejustificată de 787.246, 45 Lei (aprox. 180.300,59 Euro)".
   

×
Subiecte în articol: ANI Vanghelie declaratie de avere
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close