Antena 3 CNN Politică Vanghelie: Pun pariu pe un tir de whiskey că Becali nu câştigă alegerile parlamentare

Vanghelie: Pun pariu pe un tir de whiskey că Becali nu câştigă alegerile parlamentare

Vanghelie: Pun pariu pe un tir de whiskey că Becali nu câştigă alegerile parlamentare
26 Noi 2008   •   22:47

Invitaţii din această seară sunt Daniela Popa, preşedinte PC, Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti, Ion Cristoiu şi Mugur Ciuvică şi Victor Ciutacu. Temele emisiunii ? "Bătălia finală! Cine va face Guvernul?" şi "Cine se prăbuşeşte, fondul de pensii sau Băsescu?".
Daniela Popa, preşedintele PC a declarat: ?Dacă alianţa PSD-PC ar avea un scor electoral de peste 40%, am fi în stare să facem un guvern cu susţinere parlamentară.?
Nu se ştie daca oamenii se vor duce la vot, crede Ion Cristoiu. Nu puteam măsura decizia oamenilor de a se duce la vor, consideră acesta. Absenţa unui anumit eşantion poate avea o influenţă puternică.
Preşedintele PC este de părere că în politică nu se spune niciodata ?nu se poate?. În privinţa alianţelor politice, Daniela Popa a mai spus că pot exista negocieri cu toate partidele politice, fiind vorba de compatibilitatea programelor politice. Putem avea surprize în ceea ce priveste formarea guvernării. Este foarte dificil să realizezi o guvernare cu multe partide, a adăugat aceasta.
Daniela Popa a făcut publice cele cinci priorităţi ale Partidului Conservator. Potrivit acesteia, o primă măsură a fost nominalizarea unor candidaţi valoroşi în colegiile parlamentare. În 2009, România va atinge atinge cifra maximă de şomeri şi numai un guvern responsabil va putea să găsesască soluţii pentru a scoate ţara din acel stadiu, a avertizat aceasta.
La nivel de individ, planurile PC sunt următoarele: să reducă TVA-ul la alimente, la energie, să reducă impozitul pe venit, să realizeze un salariu minim pe economie decent.
La nivel de firmă PC-ul promite investiţii puternice în infrasctructură, dezvoltarea exporturilor. Vor exista, bineînţeles, şi măsuri la nivel macroeconomic.
În cea de-a doua parte a emisiunii a fost prezent Marian Vanghelie, preşedintele PSD Bucureşti care a comandat un sondaj de opinie referitor la alegerile parlamentare. Acesta a pus pariu cu prezentaorul emisiunii, pe un tir de whiskey, că Becali nu va câştiga alegerile parlamentare.
Potrivit acestui sondaj, cele mai mari sanse la Senat le au Crin Antonescu şi Cristian Ţopescu. De la PDL sunt cinci persoane care pot câştiga, toate din sectorul 3, spune Vanghelie. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 700 de subiecţi pe fiecare colegiu.
Mugur Ciuvică consideră că la sondajul acesta scorurile sunt prea mari. Dar, acestea vor fi respectate, mai mult sau mai puţin, crede acesta. Nu avem speranţe că vor intra oameni extraordinari în Parlament.
Victor Ciutacu a declarat despre preşedintele Băsescu: ?un om care vorbeşte trei ore jumate la tevelizor este disperat.??Mircea Geona va fi susţinut să fie prim-ministru? a mai afirmat Vanghelie.
Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei
Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3
Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close