Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu: "Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse"

Vasile Dîncu: "Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse"

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a spus, miercuri, că pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse de a rescrie arhitectura europeană de securitate. 

Vasile Dîncu: "Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse"
Sursa foto: gov.ro
de Georgiana Adam    |    02 Mar 2022   •   15:06

"Pacea în Europa a fost destabilizată de acțiunea flagrantă și barbară a Federației Ruse de a rescrie arhitectura europeană de securitate. 

De aceea suntem în situația în care principiile internaționale sunt încălcate în mod vădit, iar dialogul și diplomația trebuie să redevină principalele instrumente pentru a rezolva orice disensiune", declarat, miercuri, Vasile Dîncu.

În context, demnitarul a precizat că România donează Ucrainei muniție, combustibil, echipament militar de protecție, dar și alimente, apă și materiale sanitare, ca răspuns la solicitarea Ucrainei prin mecanismul european de protecție civilă.

"Țara noastră este dispusă să asigure tratament medical pentru militare aeriene răniți în spitale militare și civile din România", adaugă ministrul român al Apărării.
 

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu Război Ucraina Rusia
Parteneri
Peste 200 de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close