Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Încă mai sper la un tandem Diaconescu - Oprescu pentru Primărie

Victor Ponta: Încă mai sper la un tandem Diaconescu - Oprescu pentru Primărie

Victor Ponta: Încă mai sper la un tandem Diaconescu - Oprescu pentru Primărie
17 Apr 2008   •   14:37

Decizia lui Sorin Oprescu de a candida independent la Primăria Capitalei este văzută de mulţi oameni obişnuiţi ca un aranjament politic. Victor Ponta, deputatul PSD de Gorj spune însă că aceste ?poveşti cu jocurile politice? trebuie date uitării. Invitat la emisiunea LIVE cu Anca Florea, de la News FM, Ponta a recunoscut totuşi că i se pare ?o nebunie? faptul că PSD a pus doi dintre puţinii oameni credibili de la vârful partidului ?să se bată cap în cap, în loc să tragă la aceeaşi căruţă?.

?Eu îmi doresc ca ei să meargă cumva împreună?, a adăugat Ponta. ?Oprescu nu trebuie să îşi dea demisia din partid şi eu îmi doresc în continuare să avem tandemul Diaconescu ? Oprescu la Bucureşti, care să fie un adversar pe măsură pentru tandemul Blaga ? Negoiţă. Tandemul Diaconescu ? Oprescu chiar poate câştiga alegerile?, a spus deputatul PSD.

Acesta s-a declarat deranjat de faptul că în partid nu se respectă regulile de bază: ?Am spus că mergem pe mâna celui mai bun în sondaje, dar nu am făcut asta. Din fericire, Cristian Diaconescu e un candidat bun. Dar nerespectarea regulii putea să ducă la un rezultat prost?. O altă greşeală este că PSD-ul a aşteptat până în ultima secundă pentru a anunţa pe cine trimite la alegeri, fiind imposibil ca Sorin Oprescu şi Cristian Diaconescu să facă o strategie comună. ?Un partid serios nu procedează aşa şi vreau să cred că lucrurile astea nu îl vor afecta pe Diaconescu. Sper că va intra în turul doi şi îl va bate pe Blaga?, a declarat Victor Ponta.

?O problemă este şi faptul că se importă lideri?, mai spune el, şi că ?o organizaţie a unui partid de stânga nu a găsit o soluţie proprie pentru Bucureşti?. Tot la capitolul supărări intră şi modul în care Marian Vanghelie s-a comportat la prezentarea în public a candidaţilor PSD pentru locale, ce a avut loc la pavilionul Romexpo din Bucureşti. ?M-a deranjat că după Iliescu a mai vorbit cineva. Şi anume Marian Vanghelie. În mod normal, e o lege nescrisă, trebuia ca seria de declaraţii să fie încheiată de preşedintele de onoare al partidului?, a explicat Victor Ponta, care a mărturisit că Ion Iliescu şi Adrian Năstase formează modelul lui de politician: ?Ei au câştigat alegeri?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close