Antena 3 CNN Politică Videanu: Extrasele din stenograme sunt prezentate fragmentat, creând o imagine falsă

Videanu: Extrasele din stenograme sunt prezentate fragmentat, creând o imagine falsă

Videanu: Extrasele din stenograme sunt prezentate fragmentat, creând o imagine falsă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    03 Sep 2013   •   16:49

Acuzat de subminarea economiei naţionale, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat că extrasele din stenograme care circulă în mass media sunt prezentate fragmentat, rupte din context, într-o succesiune aleatorie, creând astfel o imagine de ansamblu falsă.

"Pentru o informare precisă şi corectă a opiniei publice şi pentru a elimina orice speculaţie sau deformare a realităţii, fac următoarele precizări: 1. Nu am negociat niciodată cu nici un om de afaceri, cu atât mai puţin cu cel invocat public, acordarea vreunei facilităţi. 2. Extrasele din stenograme care circulă în mass media sunt prezentate fragmentat, rupte din context, într-o succesiune aleatorie, creând astfel o imagine de ansamblu falsă", susţine Videanu, potrivit Mediafax.

El menţionează că nu a primit nicio informare expresă din partea organelor abilitate ale statului privind constituirea unui grup infracţional.

Videanu, după ce Ponta l-a făcut "bandit internaţional": Să le dea Dumnezeu sănătate lui şi familiei

"4. Reamintesc faptul că în anul 2008 s-au aprobat facilităţi pentru toţi consumatorii întreruptilibili din România în anumite condiţii, facilităţi care expirau în martie 2009, şi am propus Guvernului României, printr-un memorandum conform prevederilor legale în vigoare, luarea unei decizii de continuare a acordării acestor facilităţi. Conform legislaţiei în vigoare, decizia a fost a Guvernului României. Menţionez că ?nu? am semnat în nume personal nici un ordin de ministru în acest sens. 5. Sunt gata ca, în orice clipă, să prezint toate informaţiile pe care le deţin instituţiilor în drept pentru că nu am nimic de ascuns", susţine Videanu.

Videanu răspunde acuzaţiilor DIICOT: „Sunt pregătit în orice moment să pun la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le am”


Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a fost interceptat de procurorii DIICOT când vorbea cu Ioan Niculae, pe care l-ar fi favorizat să obţină pentru firma sa, Interagro, gaz la un preţ redus.
   
DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close