Antena 3 CNN Politică Videanu: PDL respectă decizia CC privind voturile nule şi va participa la renumărare

Videanu: PDL respectă decizia CC privind voturile nule şi va participa la renumărare

Videanu: PDL respectă decizia CC privind voturile nule şi va participa la renumărare
Sursa foto: Adriean Videanu
11 Dec 2009   •   14:13

PDL respectă decizia Curţii Constituţionale privind renumărarea voturilor nule din turul doi al prezidenţialelor şi va participa la renumărare a declarat vineri prim-vicepreşedintele acestui partid, Adriean Videanu. Liderul democrat-liberal s-a arătat încrezător că acest proces va confirma corectitudinea scrutinului şi va elimina orice suspiciuni asupra votului.
"Cu onestitate vă spunem că noi credem că este o decizie venită în ideea de a elimina orice suspiciune cu putinţă asupra procesului electoral. Vă reamintesc că în perioada ultimelor zile şi înainte de turul doi au fost analişti, oameni din mass-media care spuneau că foma lor de protest va fi votul nul", a afirmat Videanu.
Din punctul de vedere al PDL, nu este niciun fel de problemă din acest punct de vedere. "Părerea mea este că renumărarea voturilor nule va confirma că procesul electoral a fost unul corect, în limitele a ceea ce s-a întâmplat în toate prcesele de vot din România", a mai spus Videanu.
Videanu a apreciat că procesul electoral s-a desfăşurat în condiţii normale, deşi nu poate spune că a fost unul "ideal".
"Renumărarea voturilor nu va face altceva, în opinia mea, decât să reconfirme rezultatele din momentul de faţă", a mai spus Videanu.
Deoarece presa a adus în discuţie situaţia de la Vaslui, unde renumărarea voturilor a adus încă 40 de voturi pentru Mircea Geoană, Videanu a apreciat că "foarte multe din aceste voturi aveau doar un cerc, şi nu ştampila votat pe ele, de aceea este foarte rezervat în privinţa găsirii unor soluţii care să schimbe rezultatul alegerilor".
Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close