Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: Fifior e un candidat potrivit pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă: Fifior e un candidat potrivit pentru postul de comisar european

Viorica Dăncilă: Fifior e un candidat potrivit pentru postul de comisar european
Sursa foto: Foto: gov.ro
01 Oct 2019   •   11:57

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, dar ar putea fi nominalizată şi o femeie pentru această funcţie, la Comitetul Executiv Naţional al PSD de marţi, a declarat, la Ploieşti, premierul Viorica Dăncilă.

"N-am avut încă opţiunea creată în Comitetul Executiv Naţional, vom vedea, vom avea o discuţie. Trebuie să ne uităm şi la portofoliu, să ne uităm şi la susţinerea colegilor. Vorbim de Transporturi şi mobilitate militară, deci un portofoliu foarte important. Vedem ce vom hotărî în cadrul Comitetului Executiv de astăzi", a precizat Dăncilă.

Întrebată dacă Mihai Fifor ar fi un candidat potrivit pentru postul de comisar european, după ce Rovana Plumb a fost respinsă de Comisia JURI, preşedintele PSD a răspuns: "Sigur. Mihai Fifor este un candidat potrivit, pot fi şi alţi candidaţi. Astăzi vom discuta astfel încât să venim cu o propunere".

Viorica Dăncilă a adăugat că, personal, şi-ar dori o femeie, aceasta fiind şi dorinţa şefei Comisiei Europene, dar care nu este însă "o obligaţie".

"Mi-aş dori să fie o femeie, pentru că, aţi văzut, preşedintele Comisiei Europene a spus că ar vrea să aibă un echilibru între comisarii bărbaţi şi comisarii femei. Ar fi necesară o femeie, dar nu este o obligaţie. Vom discuta", a menţionat liderul PSD. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close