Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă: Merg la referendum. Nu cred că va avea succes. A doua întrebare e greu de înțeles

Viorica Dăncilă: Merg la referendum. Nu cred că va avea succes. A doua întrebare e greu de înțeles

Viorica Dăncilă: Merg la referendum. Nu cred că va avea succes. A doua întrebare e greu de înțeles
25 Apr 2019   •   20:57

Premierul Viorica Dăncilă anunță că va vota la Referendumul din 26 mai pe Justiție inițiat de președintele Klaus Iohannis, deși nu crede că acesta va fi validat. Însă dacă PSD va decide ca membrii săi să nu voteze, doamna Dăncilă spune, într-un interviu pentru Adevărul, că se va conforma.

Viorica Dăncilă: Eu cred că referendumul nu are niciun sorţi de izbândă.

A: Nu credeţi că va face pragul de 30%?

V.D: Nu ştiu, nu cred. Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că, într-un sat, într-o comună, nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată.

A: Mergeţi la referendum ?

V.D: Da, merg.

A: Mergeţi? Aici e o disonanţă cu propriul partid. Liderii PSD au spus că nu vor pune mâna pe buletinul de vot de le referendum.

V.D: Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma.

A: E posibil să luaţi o astfel de decizie?

V.D: Nu ştiu, nu pot să fac astfel de scenarii, dar dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii politice.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close