Antena 3 CNN Politică Viorica Dăncilă, răspuns pentru Klaus Iohannis: Există sau nu motive, contestă orice la CCR

Viorica Dăncilă, răspuns pentru Klaus Iohannis: Există sau nu motive, contestă orice la CCR

Viorica Dăncilă, răspuns pentru Klaus Iohannis: Există sau nu motive, contestă orice la CCR
Sursa foto: Foto: gov.ro
06 Mar 2019   •   21:40

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Klaus Iohannis, într-un interviu exclusiv pentru Mihai Gâdea, la ”Sinteza Zilei”.

Citește și: Klaus Iohannis, atac violent după eșecul la CCR

”Este interesat doar de campania electorală și de dorința de a mai câștiga un mandat și face gesturi care pun în pericol imaginea României. Am văzut blocaj la nivelul numirii miniștrilor, vedem acum la buget, există sau nu motive, contestă la CCR orice. A ajuns să dețină recordul în materie. Niciun alt președinte nu a abuzat de această prerogativă (...) Bugetul pe 2019 prevede creșteri substanțiale pentru investiții, Educație, Sănătate. Sunt puse în pericol dezvoltarea investițiilor în domenii prioritare. Cred că domnul președinte a demonstrat că nu este interesat nici de creșterea veniturilor, nici de accesul la servicii medicale de sănătate. Cine este de vină că alocațiile copiilor nu au crescut de la 1 martie? Cred că telespectatorii dumneavoastră au deja răspunsul” a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a vorbit și despre situația rezervei de aur din străinătate și a explicat care ar fi raționamentele pentru ca aceasta să fie adusă înapoi în țară.

”România are cu totul altă situație economică și poziție internațională. Suntem stat membru al UE și NATO, avem o economie de piață deplin funcțională, o creștere economică robustă și una dintre cele mai mici datorii publici. Funcția unei rezerve de aur consistente păstrată în afara țării nu se mai justifică. Președintele ar trebui să acuze și celelalte state care fac același lucru” a explicat premierul.

 

 

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close