Antena 3 CNN Politică Virgil Ardelean susţine că şi-a oferit demisia lui Oprea, dar fostul ministru a refuzat-o

Virgil Ardelean susţine că şi-a oferit demisia lui Oprea, dar fostul ministru a refuzat-o

Virgil Ardelean susţine că şi-a oferit demisia lui Oprea, dar fostul ministru a refuzat-o
Sursa foto: Virgil Ardelean
14 Ian 2009   •   16:16

Demisionat oficial din funcţia de şef al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI) Virgil Ardelean susţine că a avut trei întâlniri cu Gabriel Oprea, în cadrul cărora şi-ar fi manifestat intenţia de a demisiona pentru a stinge conflictul ministrului cu PSD, dar Oprea nu i-a acceptat gestul.
Ardelean a precizat pentru Mediafax, că de la demisia sa de la DGIPI în urmă cu trei ani, nu l-a mai văzut şi nu a mai comunicat cu preşedintele Traian Băsescu. În ceea ce priveşte realaţia cu fostul ministru gabriel Oprea, Ardelean susţine că a avut trei întâlniri cu Gabriel Oprea, arătând că îi pare rău că acesta nu i-a acceptat demisia care poate ar fi stins conflictul.
Ardelean avertizează ironic că în poliţie, serviciile de informaţii şi în parchete sunt ?zeci de Virgil Ardelean şi de Vulpi", în timp ce în comunicatul său de presă afirmă că ?România este formată din câmpuri difuze de influenţă?.
"Îmi prezint demisia de onoare din funcţia de şef al DGIPI şi sper ca acolo să acceadă doar profesionişti de marcă, care prin prestaţia lor să ajute conducerea MAI şi Guvernul României la fundamentarea deciziilor în zonele de competenţă şi să participe viguros la lupta împotriva ameninţărilor pe care crima organizată şi corupţia le generează", arată Virgil Ardelean în comunicat.
Ardelean mai susţine că România este formată din "numeroase câmpuri difuze de influenţă", unele dintre ele având tendinţe de a concura cu autorităţile de stat pentru a gestiona puterea în România, "folosind o gamă spectaculoasă de infrastructură umană şi financiară"."Pe zi ce trece, din păcate, sunt afectate principiile, valorile şi responsabilităţile. Poate acestui context merită a fi analizată situaţia creată la MAI", mai menţionează Ardelean.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: demisie Gabriel Oprea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close