Antena 3 CNN Politică Virgil Tudorache se retrage din cursa pentru Camera Deputaţilor în favoarea lui Honorius Prigoană

Virgil Tudorache se retrage din cursa pentru Camera Deputaţilor în favoarea lui Honorius Prigoană

Virgil Tudorache se retrage din cursa pentru Camera Deputaţilor în favoarea lui Honorius Prigoană
28 Dec 2009   •   13:45

Scandal în PD-L în legătură cu candidaturile pentru un post de deputat în colegiul 1 din Bucureşti, loc rămas liber după demisia liberalului Bogdan Olteanu. Democrat-liberalul Virgil Tudorache şi-a depus deja candidatura după ce a fost propus de organizaţia de sector. Biroul Permanent Naţional al PDL l-a propus însă pe fiul lui Silviu Prigoană, Honorius.

Virgil Tudorache a fost convins de Emil Boc să renunţe la candidatura pentru Camera Deputaţilor.

"Va candida Honorius Prigoană. Am avut o discuţie cu liderul partidului, care este un domn foarte elegant şi finuţ, şi am înţeles care este situaţia. Nu sunt nemulţumit, deşi eu am avut cel mai bun rezultat şi pe mine mă cunoaşte cel mai bine electoratul colegiului 1, dar mă supun deciziei partidului şi preşedintelui de partid. Am luat decizia să mă retrag, nu este nicio problemă", a declarat Tudorache pentru Mediafax.

Deşi nu i-a picat bine şi recunoaşte că nu ştie motivele pentru care a fost preferat Honorius Prigoană, Tudorache spune că nu va contesta decizia partidului.

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, susţine că Tudorache şi-a depus candidatura înainte ca Biroul Permanent al PD-L să-i dea acceptul scris. Tudorache spune însă că a primit o confirmare verbală în şedinţa de lunea trecută a conducerii.



Virgil Tudorache este considerat unul dintre capii mafiei imobiliare din nordul capitalei. Presa a scris în repetate rânduri de afacerile sale cu terenuri, printre care şi trei hectare care au aparţinut Institutului de Pomicultură. Tudorache este acţionar la zece firme, cu activitate în servicii de pază şi protecţie şi construcţie de hoteluri.

Ca politician, de numele lui Tudorache se leagă candidatura la alegerile parlamentare din noiembrie 2008 pe listele PNG. A ieşit pe locul 3 într-un colegiu câştigat de Brânduşa Novac. Tudorache a fost implicat de asemenea în scandalul în care tinerii liberali au fost snopiţi în bătaie de angajaţii firmei de pază a acestuia.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: honorius prigoana Camera Deputatilor
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close