Antena 3 CNN Politică Vot împotrivă al PSD cu bilele la vedere. Hrebenciuc:Au fost câţiva care au dorit moratoriu pentru Guvernul Boc

Vot împotrivă al PSD cu bilele la vedere. Hrebenciuc:Au fost câţiva care au dorit moratoriu pentru Guvernul Boc

Vot împotrivă al PSD cu bilele la vedere. Hrebenciuc:Au fost câţiva care au dorit moratoriu pentru Guvernul Boc
Sursa foto: Viorel HGrebenciuc
23 Dec 2009   •   11:32

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au decis, miercuri, ca senatorii şi deputaţii partidului să voteze împotriva învestirii Guvernului, cu bilele la vedere. Conducerea social-democrată şi-a băgat în şedinţă proprii parlamentari la auzul veştii că o parte din ei ar dori să dea vot de încredere guvernului Boc IV.

Conform unor surse social-democrate, la şedinţă a curs cu ameninţări de sancţiuni disciplinare la adresa celor care ar putea face pasul greşit şi vota pentru validarea Guvernului Boc. Nervii lui Mircea Geoană au fost puşi la grea încercare de comportamentul parlamentarilor PSD din comisiii, al căror control a fost pierdut ieri, social-democraţii, deputaţi şi senatori votând în cea mai mare parte pentru avizarea pozitivă a miniştrilor propuşi, deşi decizia conducerii PSD a fost ca social-democraţii să nu voteze miniştrii Guvernului Boc.

Conform surselor citate, Mircea Geoană ar fi declarat în şedinţă că va impune măsuri disciplinare dacă parlamentarii PSD nu vor respecta decizia conducerii partidului.

În şedinţa grupurilor s-au supus la vot două variante: prima implica absenţa parlamentarilor PSD de la votul de învestitură al Guvernului Boc, a doua implica prezentarea la vot, în condiţiile în care votul dat de social-democraţi ar urma să fie la vedere, pentru a se vedea clar că este împotriva Guvernului Boc.
Liderul deputaţilor PSD, Viorel Hrebenciuc a explicat, după şedinţa grupurilor partidului, că în PSD au fost "câţiva" care au dorit să voteze în favoarea Guvernului Boc sau să-i acorde un moratoriu, el precizând însă că decizia PSD este de a vota împotriva Cabinetului Boc.
Întrebat de ce a fost nevoie ca în şedinţa grupurilor parlamentare reunite ale PSD să se ia explicit o decizie de a vota împotriva Cabinetului Boc, Hrebenciuc a spus: "Am vrut să o mai supunem încă o dată grupului, pentru că au fost păreri pro şi contra la un moment dat".
În schimb, Hrebenciuc a susţinut că nu era vorba de o susţinere masivă din partea colegilor pentru guvernul propus spre validare.:
"Au fost câţiva care au dorit moratoriu sau chestiuni de acest gen. De asta am supus discuţiei grupului, pentru că aşa este democratic" a mai arătat Hrebenciuc.
Hrebenciuc a recunoscut însă că nu crede că vor fi suficiente voturi astfel încât Guvernul să cadă. "Nu cred acest lucru, pentru că, prin trădările care au fost din partide, şi-au asigurat numărul de voturi".
Liderul deputaţilor social-democraţi a mai spus că nu se pune probleme sancţionării parlamentarilor PSD care ar putea vota pentru susţinerea guvernului Boc la şedinţa plenului reunit de astăzi.
"Nu se pune problema de pas greşit, pentru că a fost un vot foarte clar aici împotriva Guvernului. Nu sunt probleme deosebite" a conchis Hrebenciuc.
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, la rândul său, că parlamentarii social-democraţi vor vota "împotriva" Guvernului Boc, el precizând că votul PSD va fi unul "disciplinat".
Senatorii şi deputaţii se vor pronunţa prin vot secret cu bile asupra listei miniştrilor propuşi de premierul desemnat Emil Boc, pentru învestitură fiind necesare minimum 236 de voturi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close