Antena 3 CNN Politică Vot unanim la PSD: Miniştrii social democraţi îşi dau demisia dacă Boc nu se răzgândeşte

Vot unanim la PSD: Miniştrii social democraţi îşi dau demisia dacă Boc nu se răzgândeşte

Vot unanim la PSD: Miniştrii social democraţi îşi dau demisia dacă Boc nu se răzgândeşte
Sursa foto: psd
28 Sep 2009   •   19:25

Vot în unanimitate la comitetul executiv naţional al PSD: toţi miniştrii social democraţi îşi vor prezenta marţi demisia în cazul în care premierul Emil Boc nu va reveni asupra deciziei de revocare din funcţie a Ministrului de Interne, Dan Nica.

Conducerea PSD reunită în cadrul Comitetului Executiv Naţional a decis, luni, prin vot, să reafirme sprijinul politic pentru Dan Nica, iar în cazul în care premierul Emil Boc îl va remania pe acesta, atunci toţi miniştrii partidului îşi vor depune demisiile, suţin surse social-democrate.

"Adevăratul motiv de forţare a acestei decizii este dorinţa preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL de a frauda alegerile prezidenţiale. În condiţiile în care, în pofida apelului nostru la responsabilitate, decizia lui Traian Băpsescu va fi de acceptare a propunerii lui Emil Boc, acest lucru constituie echivalentul ruperii coaliţiei. Voi transmite o scrisoare oficială preşedintelui, în care demontăm argumentele premierului Boc" a declarat liderul PSD, Mircea Geoană.



?Ceea ce a făcut Emil Boc astăzi este un act samavolnic, pentru că este neconstituţional. Un ministru poate fi demis la propunerea premierului, numai de către preşedinte. Premierul nu are dreptul să revoce. În cazul în care guvernul se bazează pe o coaliţie, nici măcar preşedintele nu poate să o facă, decizia trebuie să treacă prin Parlament? a spus preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.



Potrivit surselor citate, poziţia adoptată de PSD a fost adoptată mai mult din considerente de imagine pentru a nu se da impresia că PSD se află la mâna PDL, dar nu sunt excluse eventuale nuanţări în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va chema cele două partide de guvernământ la medieri. Conducerea PSD a decis să se folosească de scurtul intermezzo de o zi ca să punăcât mai eficient tunurile pe Cotroceni pentru a da impresia că responsabilitatea ruperii coaliţiei şi a căderiiGuvernmului se datorează chiar preşedintelui Traian Băsescu şi premiwerului Emil Boc ca un preambul pentru intrarea pe cai mari a lui Mircea Geoană în cursa pentru prezidenţiale.

Sursele citate au precizat că social-democraţii au pornit de la premisa că indiferent de reafirmarea sprijinului pentru Nica, premierul Emil Boc nu va renunţa la remaniere. Ca atare, anunţul pro-Nica a fost înregimentat în strategia de demonizare a PDL şi a lui Traian Băsescu ca principali responsabili ai adâncirii actualei crize printr-o componentă politică. Diversiunea anti-Cotroceni ar oferi PSD mijlocul de a-şi legitima eventuala ieşire de la guvernare şi trecerea în opoziţie, în cazul în care Boc ar fi decis să meargă până în pânzele albe cu remanierea lui Nica.

Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close