Antena 3 CNN Politică Voturile nule vor fi renumărate la BEC, în Bucureşti. CCR vrea datele până luni

Voturile nule vor fi renumărate la BEC, în Bucureşti. CCR vrea datele până luni

Voturile nule vor fi renumărate la BEC, în Bucureşti. CCR vrea datele până luni
Sursa foto: BEC
11 Dec 2009   •   15:55

Buletinele de vot declarate nule vor fi verificate şi renumărate la sediul BEC, în Bucureşti, începând de vineri seară, a declarat pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ.

Înaintea acestui anunţ, Biroul Electoral Central anuţase că i-a convocat pe membrii tuturor birourilor electorale din ţară, în această după amiază, începând cu ora 15.30, în vederea aplicării deciziei Curţii Constituţionale de renumărare a voturilor nule de la scrutinul prezidenţial.

În paralel, BEC a remis vineri o solicitare către CCR pentru a clarifica dacă respectivele voturi trebuie renumărate la sediul său său de către BEJ-uri, după ce reprezentanţii PNL şi PSD au criticat convocarea Birourilor Electorale Judeţene în acest scop. Curtea Constituţională a solicitat, vineri, Biroului Electoral Central ca reexaminarea buletinelor de vot nule şi renumărarea acestora să se facă până luni, la ora 15.00, BEC.

Preşedintele BEC Hermina Iancu a trimis o circulară către birourile electorale judeţene, birourile electorale de sector ale municipiului Bucureşti şi către Biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate.

În document li se comunică preşedinţilor acestora că, în vederea aplicării hotărârii Curţii, "de reexaminare şi renumărare" a buletinelor de vot nule, BEC a decis ca aceştia să ia măsurile necesare în vederea asigurării prezenţei la sediile birourilor electorale a tuturor membrilor acestora, vineri, 11.12, începând cu ora 15.30.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close