Antena 3 CNN Politică Zgonea: Antonescu a semnat legile de modificare a Codului Penal. Să-l roage pe Băsescu să le retrimită

Zgonea: Antonescu a semnat legile de modificare a Codului Penal. Să-l roage pe Băsescu să le retrimită

Zgonea: Antonescu a semnat legile de modificare a Codului Penal. Să-l roage pe Băsescu să le retrimită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Dec 2013   •   18:29
Preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat, joi, că liderul PNL Crin Antonescu a semnat, în calitate de preşedinte al Senatului, legile de modificare a Codului penal, el arătând ironic că Antonescu ar putea să-i scrie preşedintelui Băsescu şi să-l roage să retrimită legile la Parlament.
 
"Sunt surprins că domnul Crin Antonescu a declarat că nu a fost suficient de bine informat cu privire la modificările aduse Codului Penal, atât timp cât a semnat în calitate de preşedinte al Senatului cele două legi de modificare a unor dispoziţii din Codul Penal, semnătură care atestă autenticitatea actelor normative adoptate de Parlamentul României", a precizat Zgonea, potrivit Mediafax.
 
Zgonea i-a transmis lui Antonescu că votul în Camera Deputaţilor s-a desfăşurat cu respectarea dispoziţiilor regulamentare şi i-a reamintit că deputaţii PNL s-au pronunţat în favoarea adoptării acestor acte normative.
 
"Totuşi, Crin Antonescu poate să îi adreseze o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu prin care să-l roage să retrimită cele două legi la Parlament, pentru a fi rediscutate", a mai spus Zgonea, ironic.
 
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, solicită rediscutarea în Camera Deputaţilor a modificărilor la Codul penal şi propune respingerea tuturor prevederilor interpretate în sensul unei "superimunităţi" a parlamentarilor.
"Eu îi propun, îi fac o sugestie preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ca, în cazul în care nu a semnat, nu a formalizat legea votată în Camera Deputaţilor şi dacă Regulamentul Camerei permite, să o repună în discuţie în plenul Camerei Deputaţilor, pentru o discuţie transparentă, deschisă, amănunţită, cu argumente", a spus, joi, Crin Antonescu.
 
Liderul PNL a adăugat că, dacă acest lucru nu este posibil sau dacă Valeriu Zgonea nu este de acord cu propunerea sa, atunci, în momentul în care proiectul va fi trimis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu pentru reexaminare, le va propune deputaţilor liberali "să respingă prin vot toate acele modificări care s-au adus şi care pot fi interpretate ca fiind în scopul unei superimunităţi a parlamentarilor".
 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close