Antena 3 CNN Război în Israel "Suntem pregătiți să sacrificăm milioane pentru a ne apăra teritoriul!" Premierul Egiptului, avertisment pentru protagoniștii luptelor din Gaza

"Suntem pregătiți să sacrificăm milioane pentru a ne apăra teritoriul!" Premierul Egiptului, avertisment pentru protagoniștii luptelor din Gaza

Pe fondul presiunilor internaționale tot mai mari de a primi refugiați din Gaza, prim-ministrul Egiptului, Mostafa Madbouly, a declarat că țara sa își menține angajamentul de a-și proteja teritoriul și suveranitatea, indiferent de costuri.

"Suntem pregătiți să sacrificăm milioane pentru a ne apăra teritoriul!" Premierul Egiptului, avertisment pentru protagoniștii luptelor din Gaza
Sursa foto: hepta / DPA Images Gehad Hamdy
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Oct 2023   •   20:13

"Suntem pregătiți să sacrificăm milioane de vieți pentru a ne asigura că nimeni nu va invada teritoriul nostru", a declarat Madbouly la o adunare a liderilor militari și politici desfășurată în Peninsula Sinai.

Premierul egiptean a mai spus că guvernul său nu va permite niciodată să-i fie impusă o anumită situație sau să fie rezolvate pe seama sa probleme regionale.

Presa internațională a semnalat că Egiptul a amplasat numeroase tancuri și vehicule blindate (foto) în apropierea punctului de trecere a frontierei în Gaza de lângă orașul Rafah.

Citește și: Hamas difuzează imagini cu militanți care ies din tuneluri și se luptă cu un inamic nevăzut

Țara se teme de un aflux de zeci de mii de refugiați din cauza luptelor dintre Israel și Hamas în Gaza.

Până în prezent, autoritățile de la Cairo au ținut granița închisă, permițând doar accesul convoaielor cu ajutor umanitar în enclava palestiniană.

Prin Tratatul de Pace încheiat în 1979 cu Israelul, Egiptul este limitat în ceea ce privește numărul de forțe pe care are voie să le staționeze în Peninsula Sinai.

În trecut, Israelul a aprobat ca Egiptul să încalce aceste limite, pentru a putea lupta împotriva insurgenței islamice din zonă.

×
Subiecte în articol: Egipt Mostafa Madbouly Israel Sinai Gaza Hamas
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close