Antena 3 CNN Război în Israel SUA şi-au dat acordul pentru invazia Israelului în Gaza | "Distrugerea teroriștilor ar putea dura ani de zile", avertizează un membru al cabinetului israelian

SUA şi-au dat acordul pentru invazia Israelului în Gaza | "Distrugerea teroriștilor ar putea dura ani de zile", avertizează un membru al cabinetului israelian

Președintele american Joe Biden le-a comunicat liderilor israelieni aprobarea Statelor Unite pentru invazia terestră în Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   11:25

Informația vine în urma discuțiilor purtate miercuri, la Tel Aviv, între președintele american, premierul Benjamin Netanyahu și membrii cabinetului de război al acestuia.

Biden s-a aflat aproape opt ore la Tel Aviv, în timp ce în țările vecine Israelului mulțimi furioase asaltau ambasadele americane, în contextul exploziei de la spitalul Al-Ahli din Gaza, atribuită de palestinieni statului evreu.

Ziarul britanic The Times, citat de The Daily Mail, relatează că președintele american i-a spus lui Netanyahu că este "pe deplin de acord" cu planurile Israelului de a invada Gaza pentru a "eradica" gruparea Hamas.

Benny Gantz, fost șed al Statului Major al armatei israeliene, care s-a alăturat cabinetului de război al lui Netanyahu, l-a avertizat pe Biden că eforturile de a destructura Hamas în Gaza ar putea dura "ani de zile", conform celor relatate de Axios.

Citește și: Gruparea teroristă din Gaza cere susținătorilor să mărșăluiască, vineri, spre Israel

Biden a vorbit cu reporterii la întoarcerea din Israel, la bordul Air Force One, dar nu a confirmat sprijinul Statelor Unite pentru invazie.

Casa Albă nu a făcut niciun comentariu pe această temă până la ora acestei actualizări.

Purtătoarea de cuvânt a lui Netanyahu: "Vom proceda cu Hamas la fel cum a procedat coaliția internațională cu ISIS în Siria și Irak"

"Nu pot vorbi despre strategii și operațiuni militare.

Dar vă spun că vom face tot ce va fi nevoie ca să ajungem la fiecare din acești teroriști care au comis masacrul din 7 octombrie, la fiecare din acești teroriști care ne țin ostatici fiii și fiicele.

Vor fi loviți și vor plăti un preț mare la sfârșit, când vom termina cu ei, așa cum coaliția internațională a procedat cu ISIS în Siria și în Irak", a spus la Sinteza Zilei Tal Heinrich, purtătoarea de cuvânt a premierului israelian Benjamin Netanyahu. 

×
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close