Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu de ploi a fost prelungit. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Codul portocaliu de ploi a fost prelungit. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile

Codul portocaliu de ploi a fost prelungit. Vezi prognoza meteo pentru următoarele zile
29 Mai 2012   •   10:33

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea de cod galben de ploi până marţi la ora 20:00, pentru 14 judeţe din jumătatea de est a ţării. De asemenea, meteorologii au prelungit codul portocaliu de ploi până marţi la ora 20:00 în judeţele Buzău, Vrancea şi Bacău.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, marţi, între orele 10.00 şi 20.00, avertizarea cod portocaliu rămâne valabilă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Bacău, unde se vor cumula cantităţi de apă de peste 50 de litri pe metru pătrat.

Totodată, judeţele Ialomiţa, Prahova, Brăila, Tulcea, Galaţi, Vaslui, Neamţ, Suceava, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş rămân până marţi, la ora 20.00, sub avertizare cod galben de ploi.

Potrivit meteorologilor, în regiunile estice şi în zona Carpaţilor Orientali va continua să plouă, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii relativ extinse 20 - 25 de litri pe metru pătrat.

Şi hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii valabilă până marţi după-amiază, în mai multe judeţe din estul, sudul şi centru ţării, pe Jiul mijlociu şi inferior, Olt, afluenţii Argeşului, Ialomiţa, Călmăţui, Siret, Prut şi Dobrogea.


La Tulcea, 20 de minute de ploaie torenţială au fost suficiente ca centrul oraşului să se inunde. Maşinile au rămas blocate în apa care ajungea chiar şi la 30 de centimetri.

Mai multe culturi agricole din judeţul Mehedinţi au fost distruse după ce râurile au ieşit din matcă. Localnicii din comuna Şişeşti au construit un dig din saci cu nisip. Numai că digul a cedat imediat în faţa viiturii.

În judeţul Vâlcea, o bandă de mers a Drumului National 54 A  a fost distrusă de o alunecare de teren  chiar la intrarea  în Staţiunea Olăneşti. Reprezentanţii Distrigaz au intervenit  imediat pentru a  se asigura că magistrala de gaz care alimentează  staţiunea  nu  va fi afectată .


Vezi prognoza pentru următoarele zile pe www.meteoplus.ro.






×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close