Antena 3 CNN Actualitate Mii de cadavre pe câmp lângă Cernica

Mii de cadavre pe câmp lângă Cernica

Mii de cadavre pe câmp lângă Cernica
15 Iun 2007   •   20:50

Capitala pare asediată de gunoaie. Cadavrele de animale au blocat intrarea în micuţa localitate Tînganu de lângă Cernica, iar sătenii sunt disperaţi. În timp ce viceprimarul comunei este extrem de vesel, medicii avertizează că localnicii sunt în pericol. La marginea comunei Cernica, un câmp imens e acoperit de gunoaie şi cadavre de animale în putrefacţie. Mirosul de hoit se simte de la distanţă. Oamenii se tem să mai bea apă din fântâni.

Pentru unii, gunoaiele sunt un loc în care mai găsesc ceva de mâncare. Nu se ştie cum a ajuns această zonă groapă de gunoi. Autorităţile au câteva explicaţii. Mai mult sau puţin coerente. Miile de cadavre de animale din jurul Capitalei sunt un mare pericol pentru sănătate.

?Ar putea să apară boli în condiţia depozitării incorecte a acestor deşeuri. Dacă analizăm ca oameni de sănătate publică ce s-ar întâmpla cu cadavre de animale care stau la aceste temperaturi ce intră într-un anumit grad de putrefacţie, ne-am putea gândi la un pericol?, a declarat Rodica Costinea, director la Ministerul Sănătăţii.

După terenurile îngropate sub cadavre de animale din zona comunei Glina, comuna Cernica se adauga listei de localităţi insalubre care otrăvesc împrejurimile capitalei europene Bucureşti.

IMAGINI DEZOLANTE DE LA MARGINEA CAPITALEI:
Un sat din Ardeal îngropat de un lac de steril
Groapa de gunoi Glina - un câmp de cadavre

Observator

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close