Antena 3 CNN Show Puya, semnal de alarmă pentru consumatorii de droguri: ”Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea”

Puya, semnal de alarmă pentru consumatorii de droguri: ”Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea”

Puya, pe numele din buletin Dragoș Gărdescu, a făcut confesiuni sincere despre consumul de droguri, în cadrul podcastului ”Fain&Simplu”, cu Mihai Morar.

Puya, semnal de alarmă pentru consumatorii de droguri: ”Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea”
Sursa foto: Captură video YouTube/ Fain & Simplu cu Mihai Morar
de Roxana Mihăiescu    |    16 Oct 2023   •   13:50

În vârstă de 44 de ani, Puya a devenit cunoscut la sfârşitul anilor '90, atunci când a înfiinţat trupa „La Familia” alături de Tudor Sişu. Rapper-ul a cunoscut succesul încă de la primele piese lansate, care au făcut furori la vremea respectivă.

Cu toate că afișează o viață perfectă din exterior, artistul nu a fost ocolit de probleme și de episoade extrem de grele. În urmă cu câțiva ani, Puya și-a pierdut fratele, pe Alexandru, care s-a stins din viață în urma consumului de substanțe interzise.

În luna aprilie a acestui an, cântărețul a fost prins de polițiști în timp ce conducea sub influența drogurilor, pe o stradă din sectorul 1, din București. 

Citește și: Puya, implicat într-un incident la un supermarket din Capitală. Rapperul, scos afară de un agent de pază

Invitat în cadrul podcastului ”Fain și Simplu”, rapper-ul a vorbit despre perioada copilăriei sale și a dezvăluit cum a fost martorul unor scene în care oamenii, străini sau cunoscuți de-ai săi, au luat calea drogurilor. 

”Cel mai răspândit drog era heroina (în cartierul Sălăjan), pentru că devii foarte ușor dependent. Și foarte mulți nu știau ce… Nu văzuseră în viața lor un dependent. Din distracție, deveneau dependenți. La o săptămână, era sevrajul. Te dureau foarte rău oasele, te durea totul. Era tot timpul într-o priză, se duceau să își ia. Chestia asta s-a desfășurat foarte mult timp, până la un moment dat, când cred că, probabil, din cauza unor razii mai mari, au început să ia din dealeri.

Oamenii s-au și prins, văzând ce efecte au asupra oamenilor. Atunci toți încercau să scape. (…) Anii ’90, da. Pur și simplu nu știau ce o să-i aștepte după aceea. Cei care se ocupă cu prevenția ar trebui să instruiască oamenii, să știe (...) La un moment dat, mă duceam la multe înmormântări. Prieteni, oameni de vârsta mea. Sincer să fiu, nu îți venea să crezi. Așa s-a întâmplat. Am fost în decurs de câțiva ani la 5-6 înmormântări de oameni de vârsta mea, cu care am copilărit, care erau din cartier. Pur și simplu îți cedează organismul”, a povestit Puya, în cadrul podcastului ”Fain și Simplu”.

Rapper-ul a mai declarat că a stat departe de droguri o perioadă, după ce a văzut impactul pe care l-au avut aceste stupefiante asupra persoanelor din jurul său. 

”În primul rând, i-am văzut p-ăștia cum arătau. Arătau rău de tot și să vezi niște oameni care se degradează atât de mult, într-un timp atât de scurt, și care sunt în stare să facă orice pentru chestia aia…. Trăiesc doar pentru treaba asta. Nu are cum să nu te miște. Fratele meu a murit în Italia. Sunt exemple palpabile. Cred că foarte mulți care sunt curioși de domeniul ăsta nu au văzut cum arată niște oameni. Sunt și droguri asociate cu distracția”, a mai spus el.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close