Antena 3 CNN Show Showbiz ?10.000 BC? a ajuns pe primul loc în box-office-ul românesc

?10.000 BC? a ajuns pe primul loc în box-office-ul românesc

?10.000 BC? a ajuns pe primul loc în box-office-ul românesc
18 Mar 2008   •   17:40

?10.000 B.C.", un film fantastic de Roland Emmerich, cu Camilla Belle în rolul principal, ce aduce pe marile ecrane aventuri din vremurile în care trăiau mamuţii, a intrat pe primul loc în box office-ul românesc. Filmul prezintă povestea unui cuplu de tineri dintr-un trib de vânători de mamuţi, despărţiţi de un grup de războinici. A atras în cinematografele româneşti 19.976 de spectatori, cu încasări de 288.101 de le în săptămâna 10-16 martie.

"0.000 BC" trailer

Pe locul al doilea al clasamentului românesc s-a plasat thriller-ul SF "Jumper: Oriunde, Oricând", care a avut încasări de 101.284 de lei. Povestea unui om ce descoperă că poate să se teleporteze oriunde, oricând, în orice lume pe care şi-o imaginează a atras în cinematografe 7.117 de spectatori, în ultima săptămână. După ce a stat două săptămâni în vârful clasamentului românesc, producţia a strâns încasări de 424.454 de lei.

Un alt film fatastic, "The Water Horse: Legend of the Deep", de Jay Russell, s-a plasat pe locul al treilea în box office, cu încasări de 78.126 de lei. Filmul spune povestea unui băiat din Scoţia, care îşi aşteaptă tatăl plecat pe front. Băiatul găseşte pe plajă un obiect misterios, care mai târziu se dovedeşte a fi un ou al unui "cal de apă" mitologic. Filmul a fost văzut, în ultima săptămână, de 5.104 spectatori.

Filmul românesc "Restul e tăcere" de Nae Caranfil a coborât de pe locul al treilea pe al patrulea în box office, cu încasări de 82.917 de lei. Povestea din "Restul e tăcere", îl are în centru pe tânărul Grig, fiul unei vedete a Teatrului Naţional, acum aproape 100 de ani. Dar propriul său bilanţ este oarecum dezamăgitor. Prea scund pentru scenă, prea timid cu femeile, prea excesiv în stilul de viaţă, fiul e pe cale să comită greşeala capitală, păcatul de neiertat în ochii tatălui: să regizeze un film de cinema! Îl visează ca pe cel mai grandios şi mai lung film realizat vreodată. Va fi reconstitutirea fidelă a războiului cu turcii, prin care România îşi cucerise independenţa cu 35 de ani în urmă. Leon, un moşier local atins de deliruri mesianice şi auto-proclamat Patron al Artelor, devine finanţatorul întregii afaceri. Tot el devine, pe rând, protectorul lui Grig, dascălul său, părinte substituit, partener necinstit şi duşman pe viaţă. Producţia a adus în cinematografele româneşti 8.219 spectatori.

Filmul "Nu există ţară pentru bătrâni", de Joel şi Ethan Coen, distins cu patru premii Oscar, anul acesta, a coborât pe locul cinci în box office-ul românesc, cu încasări de 54.251 de lei, în săptămâna 10 - 16 martie. Thriller-ul, realizat după un roman al celebrului scriitor american distins cu premiul Pulitzer, Cormac McCarthy, a atras în sălile de cinema 3.403 spectatori. Acţiunea se petrece în anii '80, când traficanţii de droguri îşi fac de cap, iar oraşele mici au devenit poligoane de tragere în aer liber.

Premiera românescă "Un acoperiş deasupra capului", în regia lui Adrian Popovici, s-a plasat pe locul 25 în clasamentul românesc, cu încasări de 485 de lei, fiind intrat de vineri în cinematografe. Filmul, realizat după un scenariu al Marei Nicolescu, cea care interepretează şi unul dintre rolurile principale, spune povestea a două tinere care se stabilesc într-o casă părăsită din Delta Dunării, după ce părăsesc spitalul psihiatric. Producţia a fost văzută de 417 persoane.

În weekend-ul trecut, 43.879 persoane au fost la cinematograf, încasările ridicându-se la 644.588 de lei.

Antena3.ro

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close