Antena 3 CNN Show Showbiz 30 de ani de Iris în septembrie pe Otopeni

30 de ani de Iris în septembrie pe Otopeni

30 de ani de Iris în septembrie pe Otopeni
19 Mai 2007   •   14:35

Trupa Iris va sărbători aniversarea a 30 de ani de la înfiinţare printr-un megaconcert care va avea loc, pe Aeroportul Otopeni. Ca şi la aniversarea de 25 de ani, când invitaţi au fost cei de la Uriah Heep, membrii trupei vor avea, şi anul acesta, o serie de invitaţi, atât din ţară, cât şi din străinătate. ?Spectacolul va avea loc pe 7 sau 8 septembrie, pe Aeroportul Otopeni?, a declarat Nelu Dumitrescu, toboşarul grupului şi singurul care a rămas din prima componentă Iris. ?Vom prezenta un spectacol inedit, pe care n-ar trebui sa-l rataţi?, a continuat Dumitrescu.

De luni, trupa va intra în studio pentru a începe înregistrările la dublul album ?Iris 30, cei ce vor fi?. ?Noi am numit-o opera rock, pentru că vom înregistra alături de o orchestră simfonică, de corul Operei, totul este foarte elaborat ?, a mai spus Dumitrescu. Noul material înregistrat va fi prezentat în primă audiţie pe Aeroportul Otopeni, iar concertul va fi înregistrat şi transpus în format DVD.

Trupa Iris a luat fiinţă în 1977, în formula Nutu Olteanu, Emil Lechinteanu, Nelu Dumitrescu. De-a lungul timpului, formaţia şi-a schimbat de mai multe ori componenţa, însă niciodată nu s-a pus problema destrămării. Iris a evoluat în peste 4.500 de concerte cu Cristi Minculescu, actualul lider şi vocalist al formaţiei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Preşedintele Iranului, găsit mort în elicopterul prăbuşit
x close