Antena 3 CNN Show Showbiz "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a depăşit pragul de 1 milion de dolari încasări în SUA

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a depăşit pragul de 1 milion de dolari încasări în SUA

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a depăşit pragul de 1 milion de dolari încasări în SUA
24 Mar 2008   •   17:48

Filmul ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile?, regizat de Cristian Mungiu a obţinut un profit de peste un milion de dolari, în două luni de distribuţie în cinematografele din SUA, având încasări totale de 8,6 milioane de dolari.

Încă de la lansare, filmul a avut succes atât la public, cât şi la criticiii de cinema. ?4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile? a fost premiat cu 17 premii internaţionale, printre care şi un Palme D'Or la Festivalul de la Cannes.

Cele mai mari încasări pe care le-a avut până acum vin din Franţa, care au fost estimate la peste 2 milioane de dolari. În România, unde producătorul filmului a avut dificultăţi în promovarea filmului, datorită infrastructurii slabe, încasările au fost mari, estimate la 274.611 dolari, în perioada 14 septembrie 2007 ? 18 noiembrie 2007. potrivit agenţiei Champions, ?4 luni, 3 săptămâni, 2 zile? a fost cel mai vizionat film din cinematografele din România, atrăgând 68.700 de persoane.

Pentru a avea succes şi asupra publicului larg, varianta în limba engleză a filmului a apărut şi într-o ediţie limitată, de circa 2500 de DVD-uri în preajma Sărbătorilor de iarnă. În luna februarie, Cristian Mungiu şi echipa ?4,3,2? au lansat şi varianta în limba română a celui mai mare succes al cinematografiei româneşti.

DVD-ul va fi lansat şi în Franţa, în două versiuni: una simplă şi alta collector. Prima va conţine un ?making of?, un interviu cu Bernadette Lafont, preşedintele juriului care a acordat Premiul Educaţiei Naţionale şi filmul propriu-zis. A doua varianta va mai include un interviu cu Cristian Mungiu, altul cu Anamaria Marinca, ceremonia închiderii Festivalului de la Cannes şi alte materiale.

Antena3.ro

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close