Antena 3 CNN Show Showbiz 45 de ani de la moartea celei mai faimoase dive a cinematografiei (GALERIE FOTO)

45 de ani de la moartea celei mai faimoase dive a cinematografiei (GALERIE FOTO)

45 de ani de la moartea celei mai faimoase dive a cinematografiei <font color=red>(GALERIE FOTO)</font>
05 Aug 2007   •   11:42

Marilyn Monroe este fară îndoială cel mai celebru star cinematografic, sex simbol şi divă pop al secolului douăzeci. Actriţa născută la 1 iunie 1926, a cărei viaţă enigmatică şi a cărei moarte şi misterioasă au fost transformate în mit, s-a stins din viaţă la 5 august 1962. Deşi criticii americani au avut rezerve la început să îi recunoască abilităţile dramaturgice, ei nu au ezitat să îi admire sex-appealul. Criticii de film şi-au concentrat atenţia asupra magnetismului camerei faţă de Monroe, iar filmul "Niagara" a ajutat-o pe Marylin să devină senzaţia momentului aproape peste noapte. Acest moment coincide cu timpul în care pozele nud ale lui Monroe, făcute de către fotograful Tom Kelley în anii de luptă pentru roluri, încep să iasă la lumină. Copii ale acestora au fost cumpărate de către Hugh Hefner şi în decembrie 1953 au apărut în prima ediţie a noii sale reviste Playboy.

Chiar dacă Fox a fost îngrijorat că asta va crea o controversă ce îi va afecta cariera, Monroe a decis să admită în mod public că ea este modelul din fotografii. Unui ziarist care a întrebat-o ce îmbrăcăminte a purtat în timpul şedinţei i-a răspuns: "Radio-ul". La întrebarea despre ce poartă în pat, răspunsul a fost de asemenea simplu: "Chanel No.5". Mai târziu avea să devină celebră pentru aceste replici incitatoare lipsite de predicat.

Trei dintre filmele turnate în 1953 o vor consacra ca ?bomba sexy? a timpului său: ?Niagara?, ?Bărbaţii preferă blondele? şi ?Cum să te măriţi cu un milionar?. Cariera sa actoricească a fost încoronată de ?Râul fără întoarcere? (1954) şi ?Şapte ani de căsnicie? (1955). ?Bărbaţii preferă blondele? a fost un musical foarte îndrăzneţ pentru acele timpuri, iar astăzi e privit ca una dintre cele mai bune comedii din toate timpurile de către numeroşi critici.

Autoironia rolului lui Monroe de showgirl căutătoare de aur, Lorelei Lee, este general considerat ca unul definitor pentru eforturile sale cinematografice. După o lungă perioadă de căsătorii eşuate, scandaluri, internări în spitale de psihiatrie şi tentative de sinucidere, a fost descoperită moartă, în vila ei din Brentwood (California), la 5 august 1962.

Versiunea oficială, cea a sinuciderii, a fost imediat contestată de public. Teorii despre moartea sa au persistat peste ani: crimă atribuită mafiei sau o legătură cu Robert Kennedy şi cu fratele acestuia, John, despre care Monroe ştia o mulţime de lucruri pe care ameninţase că le va face publice.

Antena3.ro

GALERIE FOTO

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close