Antena 3 CNN Show Showbiz A murit Bettie Page, regina pictorialelor sexy din anii '50

A murit Bettie Page, regina pictorialelor sexy din anii '50

A murit Bettie Page, regina pictorialelor sexy din anii '50
13 Dec 2008   •   11:49

Bettie Page, secretara transformată în model, ale cărei pictoriale au contribuit la declanşarea revoluţiei sexuale din anii '60, a decedat joi la vârsta de 85 de ani, în reşedinţa sa din Los Angeles. Page a suferit un infarct săptămâna trecută, şi era ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor. Înainte de infarct, Bettie Page fusese internată timp de trei săptămâni din cauza unei pneumonii.
?Ea a captat atenţia unei întregi generaţii de femei şi bărbaţi cu spiritul liber şi senzualitatea ei?, a spus fostul ei agent, Mark Roesler. ?Este încarnarea frumuseţii?. Născută în 1923, în Tennesee, Page s-a remarcat prin fotografiile sale în care apărea în posturi senzuale. A fost playmate-ul lunii ianuarie în 1955. ?Cred că a fost o femeie remarcabiă, o figură emblematică a culturii pop, care a influenţat sexualitatea şi moda, un om care a avut un impact enorm în societate?, a spus despre ea Hugh Hefner, fondatorul Playboy.

Page a dispărut în mod misterios din ochii publicului pentru mulţi ani, timp în care a luptat cu o boală psihică şi s-a rebotezat în religia creştină. După reapariţia ei publică, în anii '90, a oferit interviuri numai ocazional, însă a refuzat de fiecare dată să fie fotografiată. ?Nu vreau să fiu fotografiată la bătrâneţe?, spunea ea în 1998. ?Simt la fel când este vorba de celebrităţile în vârstă din lumea filmului... mă întristează.?
Oamenii secolului XXI îşi amintesc de ea, într-adevăr, aşa cum era. În timp, ea a devenit subiect de cântece, biografii, cărţi comice, filme şi documentare. Noua generaţie de fani au achiziţionat mii de fotografii ale ei, iar unele susţinătoare ale mişcării feministe au numit-o pionier al emancipării femeilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close