Antena 3 CNN Show Showbiz Albumele trupei Nirvana vor fi lansate pe vinil

Albumele trupei Nirvana vor fi lansate pe vinil

Albumele trupei Nirvana vor fi lansate pe vinil
Sursa foto: Nirvana
22 Mar 2009   •   16:47

Discografia trupei grunge Nirvana va fi reeditată şi lansată, în premieră, pe suport de vinil. Primul album din această serie va fi chiar cel care a adus celebritatea trupei, în 1992, ?Nevermind?. Pe lângă cele trei albume de studio lansate de Nirvana în scurta sa carieră, colecţia va cuprinde şi albumul ?Unplugged in New York?, înregistrat de Nirvana la sfârşitul anului 1993, cu ocazia unui concert susţinut pentru postul de televiziune MTV.

Reeditările vor fi produse de casa de discuri Original Recordings Group, specializată în producerea şi comercializarea discurilor pe vinil, Informează BBC.co.uk.

Nirvana, una din cele mai populare trupe rock ale anilor '90, a fost înfiinţată în anul 1987 în Aberdeen, Seattle. Liderul trupei a fost Kurt Cobain, cel care urma să devină cunoscut ca ?purtător de cuvânt al unei generaţii? de către tinerii din întreaga lume. Primul album, ?Bleach?, a fost lansat în 1989, dar recunoaşterea internaţională a trupei a venit în 1992, odată cu lansarea albumului ?Nevermind?, care conţine piesa ?Smells Like Teen Spirit?.

Succesul albumului ?Nevermind? a fost o surpriză nu numai pentru membrii trupei, ci şi pentru întreaga industrie muzicală. Alături de albumul ?Ten?, semnat Pearl Jam, a reprezentat piatra de temelie a curentului grunge, care a cuprins în scurt timp întreaga lume.

Ulterior Nirvana a mai lansat, în 1993, albumul ?In Utero?, iar în 1994 a lansat albumul ?Unplugged in New York?. Trupa s-a destrămat în 1994, la scurt timp după moartea lui Kurt Cobain.

Antena3.ro

×
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close