Antena 3 CNN Show Showbiz Anca Parghel, internată la Spitalul Elias. Medicii dau un prognostic sever

Anca Parghel, internată la Spitalul Elias. Medicii dau un prognostic sever

Anca Parghel, internată la Spitalul Elias. Medicii dau un prognostic sever
14 Noi 2008   •   19:38

Anca Parghel este din nou în spital. Artista a fost internată de urgenţă la Spitalul Elias din Bucureşti. Ea suferă de mai mult timp de cancer, iar acum a ajuns la secţia de terapie intensivă.
Anca Parghel a ajuns la spital miercuri în urma complicaţiilor apărute ca urmare a cancerului de care sufer de mai multe luni. În ciuda tuturor tratamentelor aplicate până acum, boala îşi continuă evoluţia "cu prognostic sever", după cum s-au exprimat medicii de la Elias.
Anca Parghel a fost diagnosticată în luna iunie cu o formă de cancer ovarian, iar la sfârşitul aceleiaşi luni a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Ulterior i s-a recomandat să meargă la o clinică de specialitate din străinătate. Acum câţiva ani, Anca Parghel a mai fost diagnosticată cu cancer la sân şi după tratamente, boala a intrat în regresie.

Anca Parghel s-a născut pe 16 septembrie 1957, la Câmpulung Moldovenesc şi este o cântăreaţă şi profesoară de jazz. Este soţia pictorului Virgiliu Parghel.
A terminat Liceul de Muzică din Iaşi, continuându-şi apoi studiile la Conservatorul de Muzică, în acelaşi oraş.
Până în 1989, a predat canto, pian şi improvizaţie la Liceul de Muzică din Suceava, în Bucureşti, la Conservatorul de Muzică, în Belgia, la Bruges şi Namur (La Marlagne), în Germania, la Hannover, Ravensburg, la Conservatorul din Leipzig, München, Oldenburg), în Marea Britanie (la Silsoe şi Cleolaine Workshops) şi în Republica Moldova, la Chişinău.
Din 1984 a cântat în cadrul marilor festivaluri de jazz din ţară şi străinătate, dar şi în cluburi renumite.
A cântat alături de cunoscuţi muzicieni autohtoni (Johnny Răducanu, Mircea Tiberian, Garbis Dedeian) dar şi cu nume celebre din jazz-ul mondial (Billy Hart, Archie Shepp, Larry Coryell).
Anca Parghel s-a stabilit în Belgia unde şi-a continuat activitatea la catedră, ca profesor de jazz vocal la Conservatorul Regal de Muzică din Brussels şi la Conservatorul Lemmens, dar şi ca muziciană şi vocalistă pe scenele de jazz din Belgia, Germania şi Olanda.
În cadrul festivalului Jazz Supernight, de la Mamaia, din iulie 2002, a susţinut un recital alături de saxofonistul american Rick Condit, de toboşarul italian Fabio Grande şi de mai vechii săi colaboratori, pianistul Ion Baciu Jr., şi basistul Pedro Negrescu.
Sursă biografie: Wikipedia
Anca Parghel - Blues

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close