Antena 3 CNN Show Showbiz Anul Porcului - sărbătorit în toată lumea

Anul Porcului - sărbătorit în toată lumea

Anul Porcului - sărbătorit în toată lumea
19 Feb 2007   •   18:57

În acest sfârşit de săptămână, anul nou chinezesc a fost sărbătorit cu mult fast în toată lumea. Mii de oameni au ieşit pe străzi ca să cânte, să danseze şi să urmărească focurile de artificii. Anul Porcului a început, la Londra, cu multă veselie. Un grup de dansatori chinezi a organizat o mare paradă care a traversat capitala britanică. Sute de mii de persoane s-au adunat să-i urmărească.

Petrecere a fost şi peste Ocean, de la Washington până la New York şi San Francisco, unde cu mic, cu mare, mii de americani au participat la tradiţionalele dansuri cu dragoni. La New York, oamenii au putut urmări un imens foc de artificii.

Şi cubanezii au dansat şi au cântat pe străzile capitalei, cu speranţa că noul an le va aduce împliniri şi noroc. Sute de petrecăreţi s-au adunat în jurul Capitoliului pentru a privi spectacolul de arte marţiale pus în scenă de copii. Deşi sunt la mii de kilometri distanţă de ţara natală, nici chinezii din Canada n-au uitat de tradiţii. Ei au organizat, în Chinatown, parada primăverii. Dansurile cu lei şi demonstraţiile de arte marţiale i-au cucerit şi pe canadieni.

Antena 3

×
Parteneri
Ucigașul interlopului Emi Pian, condamnat definitiv la 10 ani de închisoare
x close