Antena 3 CNN Show Showbiz Avatar detronează Titanicul şi devine cel mai profitabil film din istoria cinematografiei

Avatar detronează Titanicul şi devine cel mai profitabil film din istoria cinematografiei

Avatar detronează Titanicul şi devine cel mai profitabil film din istoria cinematografiei
27 Ian 2010   •   15:28

?Avatar 3D?, filmul SF de senzaţie al lui James Cameron, a devenit cea mai de succes producţie din istoria cinematografiei, depăşind recordul ?Titanicului?, care a avut acelaşi regizor, transmite AFP.

?Luni, Avatar a întrecut oficial Titanic, fiind cel mai profitabil film din istorie în privinţa încasărilor sale?, au declarat marţi reprezentanţii studiourilor 20th Century Fox.

Super producţia care a a avut nevoie de zece ani pentru a fi transpusă în realitate, a reuşit să adune 1,859 de miliarde de dolari, de la lansarea sa care a avut loc în urmă cu şase săptămâni.

?Titanic?, lansat în 1997, a strâns 1,843 miliarde de dolari în 41 de săptămâni în care a rulat în sălile de cinema.

Costurile de producţie ale filmului ?Avatar? s-au ridicat la 500 de milioane de dolari, 300 pentru producţia efectivă şi 200 de milioane pentru promovarea sa.

?E oficial, regele din întreaga lume este din nou regele lumii!?, a comentat, pentru AFP, Jeff Bock, analist la firma Exhibitor Relations. Acesta l-a numit pe Cameron, în vârstă de 55 de ani, ?magicianul cinematografiei şi maestrul artei?.


Filmul, considerat inovator în folosirea tehnologiei 3D, confirmă gustul publicului pentru aceste senzaţii vizuale. Potrivit lui Jeff Bock, aproximativ 72% dintre veniturile aduse de peliculă provin din sălile 3D.


Acţiunea filmului "Avatar" are loc în viitor, peste 200 de ani. Personajul Jake, interpretat de Sam Worthington caută noi strategii în cadrul unui război dintre oameni şi o specie de extratereştrii. Prin încrucişarea ADN-ului uman cu al unor nativi de pe planeta Pandora ia naştere Avatarul, un om care dispune astfel de caracteristicile extratereştilor. Jake are misiunea de a se infiltra în comunitatea acestora cu rolul de a-i spiona şi a le afla slăbiciunile.

TRAILER AVATAR


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Avatar Titanic James Cameron
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close