Antena 3 CNN Show Showbiz BBC cenzurează un cântec de Crăciun pentru a nu-i supăra pe homosexuali

BBC cenzurează un cântec de Crăciun pentru a nu-i supăra pe homosexuali

BBC cenzurează un cântec de Crăciun pentru a nu-i supăra pe homosexuali
18 Dec 2007   •   13:28

Şefii postului de radio BBC au cenzurat cuvântul "faggot" (homosexual) dintr-un cunoscut cântec de Crăciun, pentru a nu-i supăra pe homosexuali. Cântecul "Fairytale of New York" interpretat de formaţia "The Pogues" a fost relansat de curând pentru perioada sărbătorilor. Melodia este celebră pentru versurile sale scandaloase şi ocupă primul loc într-un top al celor mai bune melodii de Crăciun realizat de postul de televiziune VH1.

Legendarul cântec al "The Pogues" relatează povestea unui cuplu, dependent de droguri care, în ajunul Crăciunului, îşi aminteşte de visele pe care le avea în tinereţe şi care nu au fost materializate. În timpul cântecului, Shane MacGowan, liderul grupului şi Kirsty MacColl se comportă ca doi oameni sub influenţa alcoolului şi se insultă reciproc: "You scumbag, you maggot you cheap lousy faggot, Merry Christmas you arse I pray God It's our last."

Fanii "The Pogues" sunt supăraţi pe şefii BBC care au cenzurat cuvântul "homosexual" din controversata melodie. "Avem de gând să edităm cântecul "Fairytale of New York" astfel încât cuvântul homosexual să nu mai existe în versurile sale. Am luat această hotărâre pentru că acest cuvânt este considerat o ofensă la adresa unei părţi a audienţei noastre", a declarat un purtător de cuvânt al BBC.

Formaţia "The Pogues" are în componenţă atât membri engelzi cât şi irlandezi şi interpretează muzică irlandeză cu influenţe punk-rock. Trupa a devenit celebră pe plan internaţional în anii `80 şi la începutul anilor `90. Din cauza problemelor cu băutura, liderul Shane MacGowan a părăsit formaţia în 1991 ceea ce a dus la o destrămare a trupei până în anul 2001 când au revenit pe scenă în componenţa iniţială.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close