Antena 3 CNN Show Showbiz Cântăreaţa americană Lena Horne a murit la 92 de ani

Cântăreaţa americană Lena Horne a murit la 92 de ani

Cântăreaţa americană Lena Horne a murit la 92 de ani
10 Mai 2010   •   15:21

Lena Horne, cântăreaţa americană de culoare, şi primul star care a reuşit să depăşească barierele rasiale de la Hollywood şi de pe Broadway, a murit duminică la vârsta de 92 de ani, relatează variety.com.

Lena Horne a trecut în nefiinţă la Presbyterian Hospital din New York, potrivit purtătoarei de cuvânt a clinicii, Gloria Chin.

Lena Horne a fost una dintre primele cântăreţe americane de culoare care a reuşit să semneze, în anii 1940, un contract important cu un studio mare de la Hollywood, Metro-Goldwyn-Mayer Inc, şi care a fost angajată să cânte alături de o orchestră formată din muzicieni albi.

Piesa din musicalul "Stormy Weather", interpretată în 1943 de Lena Horne, care a şi jucat în peliculă, este considerat un adevărat hit atât în SUA cât şi pe plan mondial.

Lena Horne a fost recompensată cu patru premii Grammy, şi un premiu Tony în 1981 pentru spectacolul de pe Broadway intitulat "Lena Horne: The Lady and Her Music".

Cântăreaţa a fost una dintre persoanele care a militat pentru drepturile persoanelor de culoare şi a participat chiar la celebrul marş de la Washington din august 1963.


Lena Horne - Stormy Weather


Antena3.ro

×
Parteneri
Florin Piersic, transferat la o clinică privată
x close