Antena 3 CNN Show Showbiz Cântăreţul britanic John Martyn a murit joi, la vârsta de 60 de ani

Cântăreţul britanic John Martyn a murit joi, la vârsta de 60 de ani

Cântăreţul britanic John Martyn a murit joi, la vârsta de 60 de ani
Sursa foto: John Martyn
30 Ian 2009   •   16:54

Cântăreţul şi compozitorul britanic John Martyn a murit joi, într-un spital din Irlanda, la vârsta de 60 de ani. Martyn a fost cunoscut în special pentru stilul său inovativ, cu influenţe folk. În cei peste 40 de ani de carieră, el a lansat 20 de albume şi a colaborat cu nume răsunătoare de pe scena muzicală, precum David Gilmour, Eric Clapton sau Phil Collins.
John Martyn s-a născut în New Malden, Anglia, în 1948. Părinţii săi, ambii cântăreţi de operă, au divorţat pe când el avea numai cinci ani, John petrecându-şi astfel copilăria atât în Anglia cât şi în Scoţia.
Anunţul morţii lui John Martyn a fost făcut pe site-ul său personal, dar nu au fost date mai multe detalii despre cauzele care au dus la deces.
De-a lungul vieţii sale, Martyn s-a confruntat permanent cu excesul de alcool şi droguri. El spunea că a "apăsat butonul de autodistrugere" la sfârţitul anilor '70, după destrămarea primului său mariaj. Totuşi afirma despre muzica sa că "ar fi mult mai puţin interesantă", dacă s-ar autocontrola mai bine. Cel mai cunoscut album al său, "Solid Air" a fost lansat în 1973 şi conţine piesa "May You Never".
John Martyn - May You Never

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close