Antena 3 CNN Show Showbiz Carnaval Veneţia. Măştile inundă străzile

Carnaval Veneţia. Măştile inundă străzile

Carnaval Veneţia. Măştile inundă străzile
11 Feb 2007   •   13:51

Timp de 12 zile, Veneţia devine paradisul măştilor, al petrecerilor până la ziuă şi al femeilor frumoase. Peste un milion de turişti sunt aşteptaţi pentru tradiţionalul carnaval la care sunt invitaţi anul acesta 1.400 de artişti şi 30 de trupe dintre cele mai celebre. Oraşul italian are doar 62.000 de locuitori. Organizatorii celebrului festival se aşteaptă ca anul acesta numărul turiştilor să fie cu 20 de procente mai mare decât în anii precedenţi. Măştile au fost pretutindeni la deschiderea festivalului. Zeci de oameni au participat, în gondole sau pe terasele de la mal, la o serie de reprezentaţii teatrale şi parade în costume medievale.

În mod tradiţional, măştile erau folosite de 'oamenii importanţi' ai vremii, care puteau veni la Veneţia pentru a petrece o noapte, sau ... mai multe, incognito. Astăzi, turiştii din toată lumea fac la fel. Vin an de an, special pentru culoarea locală şi pentru distracţie.

Cea mai cunoscută dintre măşti este "bauta", foarte căutată pentru că oferă un statut complet anonim. Purtătorul îşi poate ascunde nu doar faţa ci şi statutul social. Nici chiar sexul celui care poartă masca nu se poate cunoaşte. Aşa că poţi să bei, să mănânci, să petreci şi săruţi, complet lipsit de griji. Că doar nu întâmplător Cassanova s-a născut... la Veneţia.

Antena 3

×
Parteneri
Elevii încep azi evaluarea națională
x close