Antena 3 CNN Show Showbiz Carnavalul de la Rio şi-a deschis oficial porţile

Carnavalul de la Rio şi-a deschis oficial porţile

Carnavalul de la Rio şi-a deschis oficial porţile
Sursa foto: Carnaval Rio
21 Feb 2009   •   14:47

Carnavalul de la Rio s-a deschis oficial vineri, când suveranul petrecerii, regele Momo, a primit cheile oraşului din mâinile primarului. Milioane de brazilieni şi turişti din toată lumea au ieşit în stradă în sunetul muzicii de samba. Regele Momo era însoţit, după obicei, de regină şi de două prinţese. El i-a îndemnat pe localnici şi mai ales pe vizitatori să se distreze fără nicio reţinere. Recomandarea a venit cam târziu pentru aproape o sută de turişti străini care au fost jefuiţi, în ultimele zile, de bande înarmate, în hoteluri ieftine din oraş.
Primarul oraşului a dat, totuşi, asigurări că Rio este ?cel mai sigur oraş din lume pentru distracţia de carnaval?. Aproape 10.000 de poliţişti sunt mobilizaţi pentru securitatea festivităţilor. Necazurile au fost uitate o dată cu prima mare petrecere de stradă, în cartierul istoric Santa Teresa. Ca toate cartierele din Rio, şi acesta are tradiţia sa: în zilele carnavalului, toată lumea trebuie să poarte costume sau măcar văluri de călugăriţă.
Tradiţia a mai evoluat cu vremea, iar acum turiştii străini se mulţumesc cu veşminte sau peruci cât mai hazlii şi, în primul rând, cu bere din belşug.
Momentul de vârf al carnavalului va fi, ca de obicei, concursul şcolilor de samba, desfăşurat duminică şi luni. Petrecerea nu are loc numai la Rio ci în toate marile oraşe braziliene: la Recife se aşteaptă să iasă în stradă un milion de oameni, iar la Bahia - două milioane.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close