Antena 3 CNN Show Showbiz Cazul Minculescu: Transplantul de ficat, decontat de Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate

Cazul Minculescu: Transplantul de ficat, decontat de Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate

Cazul Minculescu: Transplantul de ficat, decontat de Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate
Sursa foto: Minculescu
24 Feb 2009   •   13:51

Solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, este susţinut de ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, pentru a se opera în Germania. Ministrul a anunţat că, împreună cu reprezentanţii CNAS, a găsit soluţii pentru ca transplantul de ficat care se va efectua la o clinică din Germania să fie decontat din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate.
?Am discutat în această dimineaţă cu soţia domnului Minculescu şi i-am spus că, împreună cu reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, am găsit soluţiile legale ca transplantul de ficat care se va efectua în clinica din Germania să fie decontat din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate?, a declarat Ion Bazac, potrivit Mediafax.
De curând, Bazac a decis ca bugetul ministerului Sănătăţii pentru tratamentele în străinătate să fie triplat.
Cristi Minculescu, solistul trupei Iris, a fost internat într-o clinică din Germania, unde a fost supus unor investigaţii medicale, după ce starea sa de sănătate s-a înrăutăţit.
Minculescu suferă de o boală ereditară hepato-renală, care determină mărirea organelor şi necesită un transplant de ficat. În urma evaluărilor medicale, soţia solistului trupei Iris rămâne principalul donator.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close