Antena 3 CNN Show Showbiz Celebra Lepa Brena va susţine un concert la Sofia, în 16 aprilie

Celebra Lepa Brena va susţine un concert la Sofia, în 16 aprilie

Celebra Lepa Brena va susţine un concert la Sofia, în 16 aprilie
28 Mar 2008   •   18:21

Fanii români ai star-ului muzicii pop-folk Lepa Brena o pot vedea live în concertul pe care aceasta îl va susţine la vecinii noştri bulgari pe 16 aprilie. Lepa Brena va ajunge la Sofia împreună cu formaţia sa, Sladki Greh, pentru a-şi încânta fanii la mai mult de 17 ani de la ultimul concert susţinut în Bulgaria. Lepa Brena a adunat în 1990, pe stadionul naţional Vasil Levski, mai mult de 100.000 de persoane, concertul fiind considerat cel mai mare din întreaga istorie a Bulgariei.

LEPA BRENA PE STADIONUL VASIL LEVSKI, 1990



În România, Lepa Brena a susţinut unul dintre cele mai mari concerte care a avut loc în timpul regimului comunist, la care au participat zeci de mii de români. Concertul a avut loc la Timişoara în anul 1984, pe actualul stadion Dan Păltinişanu. Lepa Brena (Frumoasa Brena), s-a născut în anul 1960 în localitatea Brčko din Bosnia Herţegovina.

LEPA BRENA ÎN TIMIŞOARA


Numele ei adevărat este Fahreta ´ivojinovi şi a fost un adevărat star al muzicii pop-folk în Iugoslavia anilor `80. Cântăreaţa din fosta Iugoslavie, împreună cu trupa ei, Slatki Greh, au fost primii care au combinat muzica tradiţionala iugoslavă cu elemente pop moderne şi au reuşit să inspire o întreagă generaţie de muzicieni.



Melodiile "Mile voli disko"(1982), "Miki, Mićo" (1985) şi "Čik pogodi" (1990) sunt considerate a fi unele dintre cele mai iubite melodii din istoria muzicală a Iugoslaviei.

Antena3.ro

×
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close