Antena 3 CNN Show Showbiz Cineast canadian ucide ca parte a documentării pentru un film

Cineast canadian ucide ca parte a documentării pentru un film

Cineast canadian ucide ca parte a documentării pentru un film
05 Noi 2008   •   10:23

De câte ori nu am auzit despre cât de greu este să răzbeşti într-o lume în care visele sunt mari dar de cele mai multe ori nerealizabile? La Hollywood se vorbeşte despre competiţii acerbe, relaţii întreţinute cu grijă şi actriţe care ar ucide pentru un rol.

Iată că în Canada un cineast a mers puţin cam departe cu documentarea pentru un film. Calgary Herald şi Edmonton Journal relatau luni cazul unui cineast pasionat până la obsesie de realismul în cinematografie care a ucis pe cineva aidoma scenariului pe care l-a scris.

O apropiată a lui Mark Twitchell îl descrie ca fiind fanatic al realismului şi un obsedat în capturarea acestuia pe film. Ea afirmă că Twitchell nu s-ar fi dat înapoi de la a provoca pe cineva pentru a obţine o reacţie autentică.

În vârstă de 29 de ani, Mark Twitchell a fost acuzat de uciderea lui Johnny Brian Altinger într-un caz descris de poliţia locală ca fiind ?omucidere imitând realitatea?. În timpul percheziţiei poliţia a găsit un scenariu scris de acuzat având un fir epic asemănător cu soarta lui Johnny Brian Altinger.

Intitulat ?House of Cards?, manuscriptul relatează întâmplările unui criminal care îşi ademeneşte victima pretinzând că este o femeie care îl invită la o întâlnire. Acesta îşi torturează victima, obţinând informaţii confidenţiale despre aceasta. În final victima este ucisă şi dezmembrată.

Investigatorii sunt de părere că Johnny Brian Altinger ar fi avut o soartă asemănătoare atunci când s-a prezentat la garajul folosit de Mark Twitchell drept studio de filmări. Şi el a fost ademenit sub pretextul că merge la o întâlnire cu o fată cunoscută pe internet. A fost ultima zi în care l-a mai văzut cineva.

Cu toate că poliţia nu a găsit trupul bărbatului, detectivii susţin că dispun de suficiente dovezi judiciare pentru a construi un caz de omucidere. Liam Ennis, psiholog în cadrul forţelor de ordine, s-a declarat ?fascinat? de acest caz. În opinia sa, majoritatea crimelor au loc pe fondul consumului de alcool sau droguri şi sunt spontane. Însă în cazul lui Mark Twitchell este vorba de multă pregătire.

?Ceea ce s-a petrecut aici este foarte rar. Ademenirea unei victime cu ajutorul internetului, smulgerea de informaţii personale şi trimiterea de mesaje de email către cunoscuţii victimei pentru a le justifica motivele dispariţiei sunt atât de neobişnuite încât nu pot fi comparate cu un alt caz?, a susţinut Liam Ennis.



Twitchell a fondat propria lui companie de producţie în anul 2005, numită Xpress Entertainment. Online naviga sub pseudonimul "xpress-director", iar pe 14 septembrie cineva cu acest nume a cumpărat o armă cu şocuri electrice pe siteul de comerţ iOffer.com. Vânzătorul susţine că în Canada comercializarea acestor dispozitive este legală.

Acuzatul este un fan al serialului de televiziune ?Dexter?, despre un ucigaş în serie. Prietenii acestuia refuză să comenteze cele întâmplate, însă femeia care a oferit majoritatea informaţiilor despre el susţine că Twitchell avea probleme maritale şi că soţia sa ar fi intenţionat să-l părăsească. Cu toate acestea ea nu-l crede capabil de crimă.

În scenariul descoperit de poliţie, criminalul îşi forţează victima să-i divulge detaliile de administrare ale conturilor personale. Lyla Amery, o prietenă a dispărutului, a primit un email adresat mai multor recipienţi, în care Johnny Brian Altinger vorbeşte de o călătorie neaşteptată către Costa Rica împreună cu o femeie întâlnită de curând. Lylei i s-a părut suspicioasă afirmaţia pentru că îl cunoştea bine pe Johnny şi ştia că nu este genul impulsiv.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: crima
Parteneri
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români
x close